/ -
21/09/2024 u 11:33 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SOBNOR obilježio 110 godina od rođenja Buda Tomovića

Polaganjem vijenca na spomenik Budu Tomoviću delegacija SOBNOR-a Crne Gore obilježila je 110 godina od rođenja narodnog heroja.

– Ljudske veličine, kakav je bio Budo, se ne smiju i ne mogu zaboravljati, ne samo od savremenika, već i budućih generacija. To su ljudi koji svjedoče o jednom vremenu i jednom narodu – rekao je Radojica Radojević, predsjednik SOBNOR-a Crne Gore.  

Radojević navodi da je na Tomovićevu inicijativu formirana Crnogorska narodna omladina. Budo Tomović je, kako navodi Radojević, za narodnog heroja proglašen 11. jula 1945. godine.

– Živimo u vremenu kada pojedinci i grupe pokušavaju negirati lik i djela drugova i drugarica učesnika NOR-a i revolucije, a time i negiraju našu slavnu antifašističku prošlost. Kao i u ranijem periodu SOBNOR-a Crne Gore će se energično i oštro suprostaviti svim onim snagama i pojedincima koji negiraju velika slobodarska djela naše slavne NOB-e. Naša je trajna obaveza da nikada ne zaboravimo one koji su svoje živote položili za slobodu Crne Gore i naše nekadašnje domovine – rekao je Radojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 11:33