/ -
11/05/2022 u 14:44 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стручњаци са пољопривредницима из Тузи

Током обиласка произвођачи су савјетовани како да заштите пољопривредне културе, обезбиједе добар принос и прихватљив ниво активних супстанци у храни

Професор Биотехничког факултета Недељко Латиновић, те Милка Петрушић из Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, као и секретарка за пољопривреду и рурални развој Исмета Ђокај и савјетница за заштиту биља Сандра Љекочевић обишли су три пољопривредна произвођача кромпира из Сукурућа и Подхума. Током обиласка савјетовали су пољопривредне произвођаче како да заштите пољопривредне културе, обезбиједе добар принос и прихватљив ниво активних супстанци у храни, као и да је важно употријебити средства за заштиту биља правилно и на вријеме.

– Корисници пестицида су обавезни да воде евиденцију о употреби пестицида, користе само регистрована средства, те да их правилно употребљавају и чувају у складу са прописима. Сви пољопривредни произвођачи књигу за вођење евиденције могу подићи у канцеларијама Секретаријата за пољипривреду и рурални развој – саопштили су из Општине Тузи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:14