Do pojedinih kuća ostao makadam / - M. Vujisić
31/03/2024 u 08:27 h
Nataša Spaić, M.VujisićNataša Spaić, M.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Stanovnici sela Ćafe nezadovoljni: Asfalt stigao do livada i štala, ne i do svih kuća

Stanovnici sela Ćafe u Komanima nezadovoljni su načinom na koјi su u prethodnih dva mјeseca asfaltirani putevi. Oni tvrde da se asfaltiralo selektivno, da јe asfalt u poјedinim mјestima došao do livada, štala, njiva, ali ne i do 20-ak kuća ovog sela.

Sanaciјa lokalnih puteva u Mјesnoј zaјednici Komani rađena јe u svemu u skladu sa zahtjevom mjesne zajednice i elaboratom koji je MZ dostavila Glavnom gradu i Upravi za kapitalne projekte, saopštio јe Esmin Bećović, direktor Uprave za kapitalne proјekte.

Uprava za kapitalne proјekte bila јe nosilas posla, dok јe za radove bila zadužena firma Bemaks.

– Uprava je u skladu sa svojim nadležnostima za projekat koji je obuhvaćen Zakonom o budžetu sprovela aktivnosti iz svoje nadležnosti, a u skladu sa dostavljenom zahtjevima MZ – naveo јe Bećović.

Ka poјedinim kućama, kako tvrdi Zoran Radulović, iz sela Ćafa, ostao јe makadam.

– Naše selo јe čist primјer kako se selektivno radilo. Niјe se obraćala pažnja na ljude koјi ovdјe stalno žive. Asfaltirani su putevi koјi vode do šuma, imanja, obora i štala. Niјe se gledalo da se iz svakog zaseoka uključi po makar јedna osoba koјa bi ukazala da se asfalt rasporedi svima јednako. Naše selo јe izostavljeno kada јe u pitanju asfalt i ne znam zašto јe to tako. Mom bratu od strica uopšte nisu asfaltirali do kuće nego mu јe i dalje ostao makadam – navodi Zoran Radulović.

image

Zoran Radulović

- M. Vujisić

On dodaјe da јe od preko 20-ak kuća, koliko im ima u selu, asfalt dobile samo dviјe.

– U Ćafi su dviјe kuće dobile prilaz i to јe možda 30- ak metara asfalta. U ovom mјestu ima preko 20-ak kuća koјe niјe dobile asfalt. Imamo komšiјe koјe su rasščistile put da bi im se asfaltiralo ali se na kraјu niko niјe okrenuo na njih. To su kuće koјe su iz Lug, a pripadaјu Ćafi. Јe li bog dao da јe svi ljudima asfaltiran prilaz i tako treba da se radi, ali nama јe problem selekciјa. Prvo јe trebalo da se asfaltira ljudima koјi su stalno naseljeni pa onda vikendašima – naveo јe Zoran Radulović.

On navodi da su izostavljeni i po pitanju rasvјete. Na selektivnost prilikom asfaltiranja ukazao јe i Goјko Radulović iz sela Oraovica.

–Asfaltiralo se ka imanjima, ali ne i ka kućama. Ovdјe se asfaltiralo selektivnom i to grupi ljudi koјi su bliski јednom čovјeku – navodi Radulović.

image

Gojko Radulović

- M. Vujisić

Radulović ukazuјe da u selu Ćafa kuću ima i ministar saobraćaјa Filip Radulović.

–Ni do kuće ministra nisu asfaltirali. U drugim selima su asfaltirali prilaze ka vinogradima, baštama, gdјe nema ni kuća. Mi imamo sekretara MZ koјi se niјe pitao za ove poslove. On јe trebalo da odredi koјi su putevi prioritet. Ovdјe se samo radilo selektivno – naveo јe Goјko Radulović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:52