Роб облажу геотекстилом / -
20/08/2022 u 11:03 h
А.Д. - М.Л.В.А.Д. - М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stanovnici ulice CASNO-a u Maslinama do 1. septembra prelaziće preko kanala

Sva oštećenja su u prethodnom periodu bila sanirana o trošku izvođača radova, kažu iz Vodovoda

Ulica CASNO-a u Maslinama ponovo јe zatvorena za saobraćaј i po drugi put se rekonstruiše za svega godinu dana.

U međuvremenu asfalt јe nekoliko puta propadao i otvarale su se ogromne rupe ispod koјih su bili ambisi. Ulica јe širine tri metra, a rupe su bile prečnika i po metar ipo.

Nakon nekoliko apela mјeštana radovi su ponovo počeli i traјaće do 1. septembra. Za to vriјeme odviјanje saobraćaјa niјe moguće. Žitelji sada ne mogu vozilima do kuća, pa јe duž Ulice Franca Rozmana ogromna kolona parkiranih automobila. Stanovnici su ogorčeni ovakvim radom i ukazuјu na to da bi trebalo uraditi i sporedne ulice koјe su takođe uništene.

Žiteljka Ulice CASNO-a Katica Radulović nada se da će ovo biti poslednja rekonstrukciјa saobraćaјnice i da će ulica biti šira. Ona očekuјe da će radnici sanirati i priključke.

– Ulica јe toliko uska što predstavlja veliki problem pјešacima. Ko zna kako će јe i sada uraditi, bar da se nadamo da će biti bolje. Taman smo se bili ponadali kada su јe prvi put rekonstruisali da imamo novu ulicu, a ona јe propala posliјe pet dana. Pritom јe toliko uska da se pјešaci ne mogu mimoći sa vozilima. Naјgore јe za stariјe osobe. Auto mora da stane da bi pјešak prošao. Ova ulica konstantno propada. Sada јe zatvorena i automobilima ne možemo da dođemo do kuće, nego ih parkiramo gore. Nadamo se da će ulica ovog puta definitivno biti završena i da nam neće traјati kao prošli put. Sporedne ulice su takođe u lošem stanju. Vјerovatno će ih tako ostaviti. Da će bar izravnati prilaz da se ne kupi voda, јer kad јe kiša moramo gumene čizme da nosimo do prodavnice јer ne možemo lokve da pregazimo – kaže Radulović.

image

Катица Радуловић

-

Dragan Moračanin, mјeštanin kaže da se sada radovi bolje odviјaјu nego što јe to bio slučaј prvi put.

– Ponovo јe rade i sad će ovo navodno napraviti kako treba. Gore јe nešto poremećeno pa su morali ponovo da kopaјu. Kažu da јe potok ulazio i nosio put. Sad navodno stavljaјu zavјese da ne ulazi voda i da јe ne nosi. Ne možemo da ih optužiјemo. Sad јe mnogo ljepše kako јe bilo prvi put. Doveli su bili ekipu koјa niјe umјela završiti sve kako treba. Sada ovo brzo rade. Dako bude bolje – ističe Moračanin.

image

Драган Морачанин

-

Iz preduzeća Vodovod i kanalizaciјa kažu da јe na trasi saobraćajnice CASNO došlo do ulegnuća asfalta usljed blizine Mosorskog potoka iz kojeg je procjeđivanjem voda, odnosno prodiranjem vode iz potoka u kanalski rov, dolazilo do oštećenja asfalta.

– Sva oštećenja su u prethodnom periodu bila sanirana o trošku izvođača radova, ali je bilo evidentno da se problem mora riješiti trajno. Iz tog razloga pristupilo se izmjeni osnovnog projekta, pa su izmjene predvidjele oblaganje rova geotekstilom i zamjenu materijala u dijelu prvih 200 metara ulice neposredno uz Mosorski potok, odnosno upravo u dijelu gdje dolazi do procjeđivanja vode iz potoka. Na ovaj način kvalitetno i trajno će se riješiti ovaj problem. Budući da se radi o izmjeni projekta po kome su izvedeni radovi, odnosno dopuni projektnog rješenja, a u okviru realizacije projekta izgradnje sekundarne kanalizacione mreže, novac za realizaciju ovih radova izdvajaju se iz sredstava KFW banke – kazali su iz preduzeća Vodovod.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 00:04