/ -
24/03/2022 u 14:21 h
М.Л.В.М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свечаност у ОШ "Шћепан Ђукић": Прославили 152 године рада школе

Школа је саграђена 1960. године када је у њој наставу похађало између 600 и 700 ученика. Сваке године је број ученика све мањи, а ове године школа броји 11 ђака, рекла је Мила Чавелиш, директорица

Основна школа "Шћепан Ђукић", из Лијеве Ријеке, обиљежила је 152 године постојања програмом који је био испуњен рецитацијама, игром и пјесмом ученика. За мото прославе Дана школе изабрали су другарство и пријатељство, а фокус је стављен на веселе и лијепе теме. Директорица школе Мила Чавелиш је истакла да су у програму учествовали сви ученици почев од ђака првака Јелене Зечевић која је извела рецитацију.

– Ученици су се један за другим низали и рецитовали стихове. Рецитаторску секцију водиле су наставница Биљана Аџић и учитељица Милена Лековић. Сви запослени, ученици, локална заједница и родитељи су на посредан или непосредан начин дали свој допринос. Школа красе ликовни радови ученика. За музички дио је била задужена Ана Судар која је изабрала дјечје пјесме које су биле везане за тематику овог дана – навела је Чавелиш.

Она је казала да је школа основана 1870. године у доба Николе Петровића, те да је једна од најстаријих у Црној Гори која ради у континуитету.

– Данашња школа саграђена је 1960. године када је у њој наставу похађало између 600 и 700 ученика. Сваке године је број ученика све мањи, а ове године школа броји 11 ђака. Оно што нас карактерише је посвећен рад наставника и ученика који континуирано показују резултате на разним такмичењима. Посебно бих истакла да се наставници одликују марљивошћу и одговорношћу, сви они путују као и ученици и без обзира на потешкоће и оптерећења за све не изостаје квалитет – поручила је Чавелиш.

Она је казала да су поводом Дана школе положили цвијеће на спомен-обиљежје јунацима из Првог и Другог свјетског рата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:26