Бојана Разић / -Архива
28/06/2021 u 08:30 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ЈПУ "Ђина Врбица" у групама може до 20 малишана

Дежурства ће бити организована у вртићима "Драган Радуловић", "Полетарац", "Ђина Врбица", "Мали принц", "Могли", "Звjездани врт" и "Дjечиjа радост" уз поштовање епидемиолошких мјера

У наредној школској години у ЈПУ "Ђина Врбица" боравиће преко 5.000 малишана. Упис је завршен и пријавило је 2.600 дјеце.

– Броj новоуписане дjеце jе око 2.600, док jе приближно исти броj и долазеће дjеце, те ће у наредноj школскоj години бити преко 5.000 малишана. Менаџмент ЈПУ "Ђина Врбица" ће континуирано радити на рjешавању пребукираности поjединих васпитних jединица, у виду тражења и адаптациjе одређених обjеката и изградње нових, а у сарадњи са Министарством просвjете, науке, културе и спорта и локалном заjедницом – рекла је Бојана Разић, в.д. директора ЈПУ "Ђина Врбица".

И ове године установа је организовала дежурства током љетњих мјесеци. Тако ће бити дежурно седам васпитних јединица ове установе.

– С обзиром на попуштање епидемиолошких мjера, и ове године ће рад, у љетњем периоду, бити организован у дежурним обjектима, а умjесто досадашњих пет, отворено ће бити седам већих васпитних jединица. У питању су вртићи "Драган Радуловић", "Полетарац", "Ђина Врбица", "Мали принц", "Могли", "Звjездани врт" и "Дjечиjа радост". Препорука jе да у васпитним групама буде двадесеторо дjеце, да jе особље и даље у обавези да носи маске, а родитељи jош не могу улазити у обjекте. Такође, хигиjена радних просториjа мора бити на наjвећем могућем нивоу – казала је Разић.

Љетњи распуст управа ће искористити за сређивање објеката.

– У склопу редовних активности у љетњем периоду, у обjектима JПУ "Ђина Врбица", вршиће се дезинфекциjа, дезинсекциjа и дератизациjа радних просториjа, кречење и санирање ситних кварова. Циљ нам је адекватна припрема за почетак школске године. Од септембра jе у плану реализациjа различитих проjеката. О детаљима ћемо више говорити у наредном периоду – каже Разић.

Управа установе још нема званичну информацију о томе да ли постоји интересовање родитеља за увођење поподневне смјене у вртићима.

– Jош немамо званичну информациjу о томе да постоjи интересовање родитељjа за боравак дjеце у поподневноj смjени. Међутим, то ћемо свакако размотрити уколико дође до тога – наводи Разић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 07:51