Дјеца учила о рециклажи / - фото Комунално
26/03/2022 u 10:14 h
Dragan StoјanovićDragan Stoјanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дјеца из барских вртића учила о значају рециклирања отпада

Едукација је одржана код Зеленог острва које је ово друштво поставило недавно на више локација у граду

ДОО „Комуналне дјелатности“ Бар приредило је предавање за полазнике три барска вртића на тему одвојеног сакупљања отпада, придружвши се на тај начин пројекту „Наша свјетлост на одвојено сакупљања отпада“ Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, који је реализован од стране НВО „Светионик“ Бар и партнерске организације НВО „Центар За екологију и афирмацију здравља“ Бар.

Едукација је одржана код Зеленог острва које је ово друштво поставило недавно на више локација у граду.

– Наше друштво даје пун допринос у едукацији о одвојеном сакупљању отпада, намјењену најмађима из три предшколске установе Бара, ЈПУ „Вукосава Ивановић Машановић“, „Светионик“ и „Мала бајка“ као и осталим грађанима. Све три установе су добиле у склопу пројекта канте за одвојено сакупљање отпада и организовале су спортске активности у сортирању истог  саопштено је из овог предузећа. Запослени у ДОО Комуналне дјелатности дјеци су послали јасну поруку  „Рециклирамо зато што желимо да чувамо природу: ваздух, воду, земљиште – који су основ нашег живота – кажу из овопг предузећа и додају:

– Сви треба да будемо свјесни тога, да се укључимо, да допринесемо и пробудимо савјест, да бисмо све ово сачували и имали бољи живот. Битно је едуковати дјецу да воде рачуна о вриједностима природе и начину живљења. Надамо се да ће и остали суграђани слиједити овај примјер и едуковати наше најмлађе како да очувамо животну средину и како да се односимо према њој.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:12