Локве умјесто асфалта / - Фото Дан
21/12/2021 u 07:38 h
Milica Vujisić, Andrijana DabanovićMilica Vujisić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Путари подијелили Парк шуму Загорич: Једнима асфалтирају, други само гледају

Земља им је плаћена, сви папир су ту, али ми пута и даље немамо. Имамо локве, ломимо аута по рупама, каже мјештанин Драгомир Вујошевић

Мјештани дијела Парк шуме Загорич иза гробља обрадовали су се када је градоначелник Иван Вуковић на састанку са мјештанима Загорича и Златице, уочи доношења буџета Главног града за наредну годину, обећао да ће добити путеве, не знајући да то обећање има и једно али. То али је - радиће се тамо гдје су ријешени имовинско правни односи. И ради се у дијелу преко пута гробља.

Дио насеља иза гробља остаће , до некох других времена, са раскопаним улицама, рупама... По киши није препоручљиво возити кроз ово насеље, а пјешачити само ко мора .

Житељ Драгомир Вујашевић каже да су огорчени односом Града према њима.

image

Драгомир Вујошевић

-м.л.в.

– Купио сам плац код људи који су раније заузимали имања. Пподигао сам кредит од 17.000 еура да бих платио тај плац, а плата ми је 400 еура. Ево земља им је плаћена, сви папир су ту, али ми пут и даље немамо. Притом плаћамо одвоз смећа, струју, воду, интернет, имамо расвјету... Главни град каже ми смо имовину стекли нелегално. Па што су постављали стубове расвјете ако је то све тако. Тражимо да нам се путеви асфалтирају, јер је доста људи овдје је купило плацеве, нијсемо ми оградили државно – истиче Вујашевић.

За улицу поред гробља рјешавају спорове

Из Главног града казали су да ће, када то временски услови дозволе, приступити уређењу инфраструктуре у Парк шуми Загорич, тамо гдје буду ријешени имовинско-правни односи. Они наводе да је за те намјене Главни град издвојио око 350.000 еура.

– Реконструкција улице поред градског гробља у Загоричу су уговорени са предузећем „Мет&Алу пласт“ из Даниловграда и на диjелу ове саобаћаjнице jе у току рjешавање имовинско – правних односа. Када се таj процес заврши, извођач ће кренути са радовима – кажу из Главнго града.

Мјештанка Данијела Тодоровић сматра да су услови у којима живе нехумани. Она каже да ће бити задовољни само да им наспу улице, па их не морају асфалтирати.

image

Данијела Тодоровић

-м.л.в

– На појединим мјестима не може колима да се прође. Кад су кише једино рибарске чизме помажу. Ово је на пар минута од центра града, а испред кућа нам је катастрофална улица. Не тражимо пуно– наводи Тодоровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 12:27