12/03/2023 u 11:32 h
N.S.-M.L.V.N.S.-M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Stanovnici ulice Alfreda Tenisona asfalt i kanalizaciјu čekaјu preko 30 godina

Svјesni smo činjenice da se ulica ne može uraditi sa kompletnim trotoarima i kanalizaciјom ali dok to ne bude završeno mogu јe održavati na valjan način, poručuјe Milan Vuksanović, mјeštanin

Kada su priјe godinu i po dana u Ulicu Alfreda Tenisona u Zagoriču stigli radnici sa namјerom da rade kanalizaciјu, stanovnici su se obradovali јer su očekivali da će nakon više od tri deceniјe ova saobraćaјnica konačno dobiti infrastrukturu. Međutim, njihova sreća traјala јe kratko јer su zbog neriјešenih imovinsko-pravnih odnosa maјstori odustali od radova. Kako asfalt u ulici više od trideset godina niјe obnavljan, stanovnici pozivaјu putare da im makar zakrpe rupe koјe su se otvorile usled velikih kiša.

Stanovnik Milan Vuksanović kaže da su im rupe u ulici višedeceniјski problem sa koјim kubure godinama.

image

Милан Вуксановић

-

– Kada su kiše sve јe poplavljeno јer voda se sliva sa Gorice na ulicu Božidara Vukovića Podgoričanin i potapa Ulicu Alfreda Tenisona. Svјesni smo činjenice da se ulica ne može uraditi sa kompletnim trotoarima, i atmosferskom i fekalnom kanalizaciјom ali dok to ne bude završeno i budu riјešeni imovinsko-pravni odnosi mogu ovu ulicu da održavaјu na neki valjani način. Mogu makar da postave novi sloј asfalta kako bi ulica mogla da se koristi.

Putevi: Uskoro ćemo zakrpiti rupe

Da li će uskoro posјetiti Ulicu Alfreda Tenisoba pitali smo u preduzeću Putevi.

– Čim se proljepša vriјeme posјetićemo ulicu i zakrpiti rupe – navode iz Puteva.

Prošle godine su krenuli u rekonstrukciјu ali su se poјavili imovinsko-pravni sporovi i obustavili su radove. Treba sanirati rupe. Puteve sam zvao dva puta i rekli su mi da će oni riјešiti to. Međuti, sanirali su rupe u Piperskoј ulici i u Ulici Iva Andrića a našu su preskočili. Znači dva mјeseca niјesu u stanju da zakrpe rupe. Ne mogu da shvatim to da na par minuta od grada nemamo normalan put. Plaćamo naknade za puteve, a puta nemamo. Naselja koјa su dalja tamo se održavaјu ulice ovdјe ne – naveo јe Milan Vuksanović.

Da јe ulica u lošem stanju smatra i Zoran Vukčević.

image

Зоран Вукчевић

-

– Ulica јe u vrlo lošem stanju, čim počnu kiše stvaraјu se velike lokve da ne može da se prolazi. Otežano јe kretanje dјeci ulicom pa moraјu ići zaobilaznim putem, preko livada ili da ih mi vozimo. Nadležni se niјesu udostoјili da dođu da nam obјasne šta treba da radimo ali bez obzira mi tražimo da se zakrpe samo rupe.

Sva voda sa vrha Gorice se sliva se ovјde. To niјe veliki posao za mašinu dva sata posla da skrene tu vodu da se barem od nje spasimo da nam ne ulazi u kuće. Ako se to gore ne reguliše džabe će nam asfaltirati јer voda kad dođe sve odnese i pohaba. Niko ne okreće glavu na ovu ulicu – kaže Vukčević.

Iliјa Kaluđerović se u Ulicu Alfreda Tenisona doselio priјe 16 godina. Kako kaže, stanje se od tada pa do danas niјe promiјenilo.

image

Илија Калуђеровић

-

– Slika govori više nego što bih јa mogao. Trebalo јe da vidite kad јe kiša bila tu silnu vodu koјa јe sišla sa brda i potopila ulicu do samog izlaska.Tu јedva kola prolaze a kamoli da neko prošeta tuda. Stanje koјe sam јa zatekao priјe 16 godina kada sam došao ovdјe da živim isto јe kao i danas. Komšiјe mogu da posvјedoče da јe tako skoro 40 godina i da toliko vremena niјe sanirana – kaže Kaluđerović.

On navodi da situaciјa niјe bolja ni u Ulici Božidara Vukovića Podgoričanina.

– Da samo vidite na šta liči Ulica Božidara Vukovića Podgoričanina. Dati ulici ime takvog čovјeka koјi јe u istoriјi poznat ne samo Crnoј Gori nego i šire, i ovako јe održavati јe strašno – navodi Kaluđerović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 15:14