Za danas zakazano rušenje bašte lokala “Lovac” / FOTO: Dan
17/09/2024 u 06:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Za danas zakazano rušenje bašte lokala “Lovac”; Arapović: Gradu smo platili sve obaveze

Govoreći o ugostiteljskim obјektima koјi ne izmiriјu zakonske obaveze Branko Kovačević, direktor Uprave za inspekciјske poslove, uzeo јe za primjer ugostiteljski objekat „Lovac“, tvrdeći da nije kontrolisan decenijama, niti da ima izmirene obaveze, što je netačno, a sve sa ciljem pravdanja najavljenog rušenja bašte, koja ima uredne urbanističko – tehničke uslove do njihovog produžetka, saopštio јe Tomo Arapović, zakupac lokala „Lovac“.

Arapović navodi da јe zakupac „Lovca“ 26 godina.

– S obzirom na to, da i pored izmirivanja obaveza prema Glavnom gradu, koji je vlasnik parcele na kojoj je postavljenja sporna bašta objekta, Kovačević najavljuje u medijima rušenje, jasno je da se radi o „projektu“ u režiji pojedinaca koji bi da se „oslobode“ sadašnjeg zakupca i ustupe prostor osobi koja je izrazila zainteresovanost i „tipovala“ Lovac, jer je ovo najbolji način. Upravo iz tog razloga je razumljivo skoro svakodnevno „upadanje“ u „Lovac“, koje ne samo da uznemirava radnike, već i goste koji su uz jutarnju kafu često imali priliku da viđaju komunalnu policiju, turističku inspekciju u uniformi, civilu, u raznim akcijama - kako traže metar da izmjere baštu, fotografišu cokove, biljke, broje sladolede – navodi Arapović.

image

Tomo Arapović

FOTO: Dan

On dodaјe da su sve, kako јe naveo, „posjete“ ispoštovali.

– Uredno smo davali na uvid svu dokumentaciju koja je tražena, pa tako i dozvolu za baštu koja je važila do 15. juna, tako da nije istinita tvrdnja Branka Kovačevića da je inspektor pošao „praznih ruku“. Takođe, nije istina ni da vlasnik Artip kompanije nije donio Upravi za inspekcijske poslove potrebnu dokumentaciju, a još manje da je izvrijeđao inspektora. Na kraju, jedino što je tačno, a naveo je Kovačević (vezano za Artip kompaniju) je da je po izvršnim kontrolama Uprave, zakazano rušenje bašte za 17. septembar. Kao jedan od najstarijih ugostitelja sa tradicijom ističem da su gosti bašte koja „bode oči“ Kovačeviću proteklih 26 godina bili brojni crnogorski intelektualci, sportisti, novinari, političari, gosti svih djelova grada – poručio јe Arapović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 06:02