a / -SRDJAN BOLJEVIC
12/12/2023 u 20:41 h
N.S. - A.D.N.S. - A.D.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zeković: Iznenađen sam nepotrebnom sklonošću tajnovitosti

Javnost ne treba sprečavati da prati i sazna o čemu se raspravljalo na sjednici jer svako ograničenje može da pruži mogućnost nepotrebnog privilegovanja bilo koga, navodi Zeković

Članovi i članice Savjeta gradske RTV su odgovorni javnosti Podgorice i zaista je nekako zabrinjavajuća poruka da su na samom početku svog mandata sa sjedniće istjerali javnost, ocijenio je Aleksandar Saša Zeković, odbornik GI 21. maj u Skupštini Glavnog grada.

– Iznenađen sam njihovom nepotrebnom sklonošću tajnovitosti. Glasao sam za izbor novog saziva Savjeta gradske RTV i uvjeren sam da njihovom kredibilitetu i legitimitetu i te kako doprinosi i podrška opozicije. Međutim zatvorena vrata ne predstavljaju dobru poruku i već od konstitutivne sjednice registrujemo zabrinutost javnosti. Pruženo pojašnjenje je potpuno pogrešno i pozdravljam reakciju i nastup člana Savjeta uglednog advokata Aleksandra Đurišića – naveo je Zeković. 

On navodi da javnost ne treba sprečavati da prati i sazna o čemu se raspravljalo na sjednici jer, kako je naveo, svako ograničenje može da pruži mogućnost nepotrebnog privilegovanja, bilo koga, u definisanju, plasiranju pa i objavljivanju informacija koje će se "otkriti" sa zatvorene sjednice.

– Sve ono što su vladajuće gradske partije govorile o dosadašnjem funkcionisanju gradske RTV obavezuje ih politički, moralno, etički i društveno da zastupaju jasan i transparentan odnos prema javnosti. Dobro je što se problematizuje zatvorena sjednica pa pritisak medija, posebito "Dana", može pomoći da se takva loša praksa sastajanja više nikada ne ponovi – poručio je Zeković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:08