У току градња прве фазе / -
03/02/2022 u 11:30 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЖИЦГ тражи увид како је дата дозвола за градњу гробља на Ћемовском пољу

Jош jедном отворено изражавамо боjазан да предметно гробље представља сметњу за будућу Сервисно- складишну зону са ранжирном станицом коjа jе предвиђена усвоjеним планским документом, поручила је Марина Бошковић

Директорица Жељезничке инфраструктуре Марина Бошковић обратила се Секретариjату за планирање простора тражећи увид у списе предмета на основу коjих jе Погребним услугама издата грађевинска дозвола за градњу гробља на Чепурцима. Бошковић је навела да су њихова стручна лица 1. фебруара обишли градилиште будућег гробља. Из овог предузећа су изразили боjазан да гробље представља сметњу за будућу Сервисно- складишну зону са ранжирном станицом коjа jе предвиђена усвоjеним планским документом

– Приликом обиласка извођач их је информисао да jе оваj проjекат планиран да се изведе у двиjе фазе и да jе у току физичка реализациjа прве фазе. Присутни на лицу мjеста међутим, нису имали информациjе везано за другу фазу, тако да нам локациjа новог гробља – друга фаза, обзиром да планска документациjа ниjе усвоjена, ниjе позната. Како бисмо дошли до потребних информациjа телефонски смо се обраћали и предузећу Погребне услуге, како бисмо лоцирали све границе коjе захвата оваj проjекат, међутим нисмо успjели да добиjемо информациjе ни са њихове стране – саопштила је Бошковић.

Бошковић се осврнула и на став локалне самоуправе да су о плановима Главног града информисани и представници Жељезничке инфраструктуре на састанку који је одржан у октобру 2020. године.

– У чланку коjи сте обjавили помиње се састанак представника Главног града и ЖИЦГ у октобру 2020. године на коjем jе тврде, ЖИЦГ била информисана о плановима Главног града. У том периоду функциjу извршног директора обављао jе Здравко Меденица и нисмо у посjеду било каквог извjештаjа или записника са тог састанка. Jош jедном отворено изражавамо боjазан да предметно гробље представља сметњу за будућу Сервисно- складишну зону са ранжирном станицом коjа jе предвиђена усвоjеним планским документом – поручила је Бошковић.

Она подсјећа да су приликом анализе jедног од дjелова ДУП-а дошли до закључка да jе jедна од катастарских парцела броj 1348/1 у непосредноj близини будуће станице, а остале по досадашњим подацима врло вjероватно улазе у инфрастуктурни поjас, те да се инвеститор није обраћао Жељезничкој инфраструктури по питању градње гробља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:48