Albanski novinar / - FOTO: PRTSC
19/06/2024 u 17:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Albanski novinar koji je pokazivao srpskim navijačima “dvoglavog orla” ostao bez akreditacije za EURO

Albanski novinar Arljind Sadiku našao se u centru pažnje evropske javnosti pred utakmicu Evropskog prvenstva u kojoj su se sastali Srbija i Engleska.

Reporter se uključivao u program stojeći ispred dijela tribina na kom su bili srpski navijači, a potom se okrenuo ka njima i gestom šakama simbolično narpavio “dvoglavog orla”.

Taj simbol je došao u centar pažnje sportske javnosti tokom Svjetskog prvenstva 2018. godine, kada su na sličan način Đerdan Šaćiri i Granit Džaka proslavljali pogotke koje su postigli za reprezentaciju Švajcarske na meču sa Srbijom, piše Sport klub.

Tom prilikom su kažnjeni zbog “nesportskog ponašanja koje je u suprotnosti sa principima fer-pleja”.

Slično je prošao i 34-godišnji medijski radnik iz Prištine. Sadiku je uslijed provokacija ostao bez novinarske akreditacije i neće moći u tom svojstvu da prati ostatak Evropskog prvenstva.

Gest upućen srpskim navijačima na tribinama nije bio jedini razlog zbog kojeg se UEFA odlučila da ga ne želi na utakmicama.

Na njegovom instagram profilu vidljive su brojne objave sličnog karaktera. U opisu jedne fotografije napisao je “Kosovo je srce Albanije”, a objavljivao je i slike gledalaca na tribinama u uniformama “UCK”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 12:36