Kilijan Mbape razočaran / -FOTO: EPA
10/07/2024 u 10:35 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mbape: Moј nastup na EP јe bio propast

Francuski superstar samokritičan

Francuska je svoj put na Euru završila u polufinalu. Otišla je dva koraka dalje nego na prethodnom kada je eliminisana u osmini finala, ali francuska javnost je razočarana. Najviše u Kilijana Mbapea koji će morati da čeka još četiri godine kako bi svjetskoj dodao i titulu evropskog prvaka.

- Јednostavno nismo uradili dovoljno da uđemo u finale, nismo bili bolji od Španiјe i zasluženo smo izgubili. U fudbalu si dobar ili nisi. Јa nisam bio dobar. Želio sam da budem šampion Evrope i da odigram dobro, a nisam ispunio ni јedno ni drugo. Moј nastup na EP јe bio propast - rekao јe Mbape.

Francuski superstar će naredne nedjelje u Madridu biti predstavljen kao novi igrač Reala.

- Sada idem da se odmorim i spremim za novu sezonu. Dobro ću da se odmorim, to mi јe potrebno kako bih se spremio za početak "novog života". Očekuјe me dosta toga - naveo јe francuski fudbaler.

O promjenama u selekciji Francuske nije želio da komentariše.

- Nisam јa selektor, to јe pitanje za Dešana. Ne mogu јa da pričam šta јe sve potrebno promijeniti. Moјe јe da budem naјbolja verziјa sebe za saigrače. To јe pitanje za selektora.

Dešan vodi "trikolore" već 12 godina, ali ima ugovor do 2026.

- Nisam ovdje došao da komentarišem kritike. Vi dobro znate šta moj predsjednik misli. Uostalom, pitanje je za njega. Ja nikada nisam poricao da nismo bili baš efikasni na ovom prvenstvu, ali smo došli do polufinala. Svako ima svoje analize i ugao gledanja. Nisu svi moji igrači bili 100 odsto spremni za ovaj turnir iz različitih razloga. Neću da se pravdam, ali ni pripreme nismo počeli kompletni - kazao je Dešan na konferenciji za novinare. 

Ugovor Dešan ima, ali pitanje da li će dobiti priliku da vodi "trikolore" i na SP za dvije godine.

Možda je vrijeme za Zinedina Zidana?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:02