Armisa Kuč / -FOTO: FSCG
02/04/2024 u 14:02 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Armisa Kuč: Vjerujemo u sebe, znamo da vrijedimo

Ženska reprezentacija Crne Gore u Podgorici se priprema za start u kvalifikacijama za EP

Pod komandom Mirka Marića i njegovog stričnog štaba, „crvene“ su odradile već dva treninga, a kao i svakog puta do sada, raspoloženje u taboru naše selekcije je odlično. Prvi rival Crne Gore u grupi je Andora, koja je u prethodnom izdanju C Lige nacija, osvojila četiri boda, pobijedivši i remiziravši sa Moldavijom. Selekciju Farskih Ostrva, "crvene" su pobijedile dva puta prošle godine u Ligi nacija, a u Podgorici upisale pobjedu od čak 9:0.

- Riječ je o utakmicama koje su u najavi mnogo lakše nego one protiv Sjeverne Irske u plej-ofu za Ligu B, ali nikako ne smijemo da se opustimo. Svaki protivnik zaslužuje poštovanje, naš pristup mora da bude kao da igramo protiv najboljih, a ako bude tako, rezultat ne bi trebalo da izostane - kazala je zvanično najbiolja fudbalerka Crne Gore Armisa Kuč i dodala:

- Moramo da se nametnemo na terenu, da od starta pokažemo da smo bolje, uz maksimalnu koncentraciju. Andora je, na papiru, najslabija ekipa u grupi, ali to ne smije da nas zavara, a što se tiče Farskih Ostrva tu je riječ o opasnom meču. Pobijedile smo Faranke na našem terenu u decembru 9:0, ali smo ih u gostima teško savladale 1:0. To govori da može da bude problema ako se opustimo. Jednostavno, tih 9:0 ne postoji, ovo je novi meč.

Po njenim riječima, Grčka je favorit u grupi.

-Imamo kvalitet da ih pobijedimo, pokušaćemo i vjerujemo da možemo. Mnogo nam je značilo što smo protiv Sjeverne Irske u Belfastu odigrale onako dobru utakmicu, što smo vidjele da možemo da se nosimo sa jakim selekcijama. Vjerujemo u sebe, znamo da vrijedimo i ako to pokažemo, sigurna sam da osvajamo šest bodova, jer sve zavisi od nas, a onda da napadnemo i Grkinje – poručila je Armisa Kuč.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 15:32