Sa prvog treninga Crne Gore / -FOTO: FSCG
10/10/2023 u 16:28 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dušan Bakić: Fokusirani smo na meč sa Libanom

Nakon tog susreta ćemo analizirati Srbiju i početi da se spremamo za taj duel

Fudbalska reprezentacija Crne Gore drugim treningom, koji je zakazan za 19 sati na kampu na Starom aerodromu nastavlja pripreme za mečeve koji ih čekaju ovog mjeseca. Izabranici Miodraga Radulovića će u četvrtak u Podgorici ugostiti Liban u prijateljskom susretu, a narednog utorka će na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu igrati kvalifikacioni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Srbije.

Na današnjem brifingu, sa novinarima je razgovarao Dušan Bakić. Napadač bjeloruskog Dinama iz Minska ponovio je da je meč sa Srbijom najbitniji u kvalifikacijama.  

- Utakmica sa Srbijom je najbitnija za nas u ovom ciklusu kvalifikacija.Mi se nadamo najboljem u ovom susretu, ali prije toga nas čeka prijateljska utakmica sa Libanom. Biće to duel, kako je i rekao selektor Radulović, u kojem će šansu dobiti igrači sa manjom minutažom i novajlije. Pokušaćemo da damo sve od sebe, nametnemo se stručnom štabu i naravno ostvarimo pobjedu - rekao je Dušan Bakić na današnjem brifingu sa novinarima.

Da li ti očekuješ da dobiješ šansu na ovoj utakmici?

-Svi očekujemo da na toj utakmici dobijemo šansu. Vjerovatno će biti rotacija, jer će stručni štab odmoriti igrače koji su nam važni za gostovanje u Beogradu.

Bakić je već neko vrijeme standardan u reprezentaciji, uvijek je na spisku selektora Radulovića, a do sada je upisao tri nastupa u dresu “sokola”.

-Lijep je osjećaj, a ujedno i čast igrati za svoju državu. Nebitno je kako ili koliko se igra, bitno je da smo tu, da je atmosfera dobra i da se dobije ta najvažnija utakmica.

Koliko je teško ne razmišljati o Srbiji, a imamo prije toga susret sa Libanom?

-Iskreno, teško je ne razmišljati o Srbiji, ali moramo se fokusirati na Liban. Ta prijateljska utakmica nam dolazi prva, a o Srbiji ćemo više nako ovog duela. Dakle, razmišljamo samo o Libanu, a posle slijedi analiza narednog protivnika i spremanje se za taj meč.

Za Bakića je svaki meč podjednako bitan.

-Nebitno je ko je rival i da li igramo prijateljski ili kvalifikacionu utakmicu. Mi igramo da damo sve od sebe i stignemo do povoljnog rezultata. Najbitnije za sve nas je da sa reprezentacijom napravimo neki uspjeh. Danas je svaka utakmica teška, tako da protiv Libana neće biti nikakvog opuštanja ili potcjenjivanja protivnika.

U selekciji je dosta mladih igrača, a na pitanje da li na treninzima osjeća ili nazire neka nova generacija igrača našeg državnog tima, Bakić je odgovorio:

-Nismo iskreno ni razmišljali o tome da se osjeća neki novi vjetar u reprezentaciji. Tu su iskusni i starijoj igrači koji nam pomažu dosta. Ima mlađih, ima i starijih, jednostavno balans je napravljen.

Dušan sa uspjehom nosi dres Dinama iz Minska, a ove sezone će imati priliku da sa svojim klubom osvoji šampionsku titulu. Ostaje da se nakon završetka prvenstva vidi da li će i dalje ostati u Bjelorusiji ili će pak promieniti klub i državu.

-Imamo još tih šest utakmica do kraja, prvi smo na tabeli, nadam se da će tako i ostati. Najvažnije je da se uzmemo prvenstvo, a posle ćemo vidjeti za dalju saradnju  - istakao je Bakić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:12