Marko Bakić / Foto: Srđan Boljević
14/06/2023 u 19:49 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bakić: Jedva čekamo utakmicu

Kvalitetniji su, bolji su, ali mi smo tu da čekamo naše šanse, da ih ugrozimo i ostvarimo dobar rezultat - rekao je Marko Bakić

Vezista crnogorske reprezentacije Marko Bakić na pripreme reprezentacije stigao je nakon odlične polusezone u OFI-ju. Na brifingu sa novinarima, uoči večerašnjeg treninga, Bakić je rekao da očekuje povoljan rezultat u duelu sa Mađarima.
-Najbitnije je da smo spremni i zdravi i da jedva čekamo utakmicu. Pojedinci su se okupili 5. juna, tu smo, treniramo. Od ove sedmice smo svi na okupu, radimo na utakmici sa Mađarskom. Nadamo se da ćemo je spremno dočekati i ostvariti povoljan rezultat - istakao je Marko Bakić.

Kako vam djeluje ekipa?

-Meni uvijek djeluju dobro, motivisano i spremno. Čim su tu, znači da su spremni. Ne vjerujem da bi iko dolazio ko nije spreman. Imamo još tri-četiri treninga do utakmice. Nadam se da ćemo svi zdravi dočekati utakmicu i da će selektor moći da računa na sve igrače.

Kvalifikacije su na početku, ali Bakić smatra da je utakmica sa Mađarskom od velike važnosti.

-Prije bih rekao da je ovo krucijalan meč za nas. Moramo biti svjesni da dolazi ekipa, koja je žrijebana iz prvog šešira. Posjeduju kvalitet koji ih je i doveo u prvi šešir. Znamo kako su igrali Ligu nacija, sa kojim reprezentacijama, kakve su rezultate ostvarili. U utakmicu ulazimo sa maksimalnimi respektom - kvalitetniji su, bolji su, ali mi smo tu da čekamo naše šanse, da ih ugrozimo i ostvarimo dobar rezultat.

Selektor Radulović je na okupljanju rekao da će na ovom meču rezultat biti najvažniji.

-Rezultat je ono što se pamti. Vidjeli ste i utakmicu sa Srbijom - jedna od naših najboljih u posljednjih nekoliko ciklusa, ali smo je izgubili. Sa ove vremenske distance ostalo je u sjećanju samo da smo izgubili. U subotu će biti najvažniji rezultat Reprezentacija mora da istupi, da napravi korak naprijed. Glavno mjerilo je teren, ako pobijediš kvalitetnije zavrijedićeš poštovanje. Igrači su ti koji moraju da naprave korak više i pobijede. Ja se nadam da će tako i biti.

Vezista "crvenih" je rekao da su gledali meč Mađarske i Bugarske, odigran na startu kvalifikacija.

-Kad kažem da su bolji, mislim na njihov trenutni status i renking. Oni su bolji od nas i to moramo priznati. Mi treba da vrebamo svoje šanse i iskoristimo njihove slabe strane. Oni su pobijedili Bugarsku 3:0, ali ako se detaljnije analizira onda vidimo i da su Bugari imali svoje šanse. Probaćemo da iskoristimo šanse, postignemo gol i osvojimo tri boda - poručio je na kraju Marko Bakić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:03