Driton Camaj / -FOTO: LAZAR RUžIć
17/11/2023 u 16:44 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Camaj: I u Budimpešti ćemo igrati na pobjedu

Da nismo izgubili dva boda u Litvaniji, sada bismo zavisili samo od sebe, igrali bismo u glavnom gradu Mađarske za prolazak na Evropsko prvenstvo - rekao je napadač Kišvarde

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je u četvrtak stigla do novih bodova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Sokoli su u najboljoj partiji u ovim kvalifikacijama slavilo protiv Litvanije sa 2:0 i tako stigli do trećeg trijumfa u grupi. Odigrali su izabranici Miodraga Radulovića odličan meč, nije bilo slabe karike u timu, a nekako se stekao utisak da su „crveni“ rutinski odradili posao. Da je igra tokom kvalifikacija bila ovakva, da je realizacija bila bolja i da u pojedinim mečevima nije bilo pada koncentracije u poslednjim minutama, vjerovatno bi sada govorili o istorijskom rezultatu. Istina, šansa da sokoli odu na EURO i dalje postoji, istina ona je u domenu teorije, ali je jasno da svi u taboru naše selekcije vjeruju do kraja...

-Mi smo pred okupljanje postavili sebi cilj da uzmemo šest bodova, odradili pola posla sinoć, i idemo u Budimpeštu na tri boda. Nije lako, da nismo izgubili dva boda u Litvaniji, sada bismo zavisili samo od sebe, igrali bismo u glavnom gradu Mađarske za prolazak na Evropsko prvenstvo – rekao je na današnjem brifingu sa novinarima Driton Camaj.

Uoči duela sa Litvancima, crveni su imali nadu da Bugari mogu iznenaditi Mađare i pobijediti ih. I bili su blizu, primili su nesrećno gol u 97. minutu i našu selekciju ostavili bez jedne od solucija za plasman na EURO. Da su Bugari tada slavili, meč Crne Gore i Mađarske bi u nedjelju direktno odlučivao o plasmanu Njemačku.

-Iskreno, pratili do samog izlaska na zagrijavanje i nekako nam je teško pao taj gol Mađarske u poslednjem trenutku. Ali, taj rezultat nije utacio na nas, odigrali smo možda jednu od najboljih partija u kvalifikacijama, kao ekipa rastemo iz utakmice u utakmicu. Idemo u prvom smjeru i samo treba da nastavimo ovako.

Camaj se na terenu sjajno slaže sa Stevanom Jovetićem.

Jednostavan je fudbal kada igrate sa Jovetićem, razumijemo se, imamo sličan stil igre, ne bih se poredio sa njim, mnogo nam znači što je sa nama.

Na pitanje šta je „crvenima“ u ovim kvalifikacijama falilo da bi rezultat bio bolji, Camaj je odgovorio:

-Falio je možda bolji pristup, juče smo od starta ušli u meč kako treba. Ostaje žal jer smo u mečevima sa Srbijom i Mađarskom zaslužili više. Pokazali smo da ne zaostajemo za najjačim ekipa iz grupe, štaviše, mislim da smo kvalitetniji od Mađarske i nadam se da ćemo to pokazati u nedjelju.

Camaj nosi dres mađarske Kišvarde i najbolje zna kakva nas atmosfera očekuje na stadionu „Ferenc Puškaš“. Mađari slave prolaz na EURO, atmosfera na stadionu biće slavljenička.

-Sigurno nas očekuje spektakl, jer oni su rasprodali stadion za dva i po sata. Imali su potraživanje za čak 110.000 karata. Sve su izgradili na atmosferu i zajedništvo – poručio je Driton Camaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:19