Zoran Đurašković / Foto: FSCG
17/12/2023 u 14:16 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurašković: Ponosan sam na ekipu

Prekretnica prvenstva јe svakako utakmica protiv Јedinstva kod kuće, kada smo gubili i dozvolili da povedu, čak daјu dva gola, ali smo mi ipak na kraјu slavili rezultatom 4:3 - rekao je strateg Mornara

Fudbaleri Mornara su јesenji dio prvenstva završili na petoј poziciјi sa 27 bodova. U 19 odigranih utakmica ostvarili su šest pobјeda, izgubili četiri utakmice i remizirali četiri puta. Cilj Barana pred početak ovogodišnjeg prvenstva bio јe opstanak u ligi bez baraža i čini se da su na pravom putu da to urade.

- To smo smatrali velikim uspјehom, ako znamo da nas јe napustilo šest standardnih prvotimaca a da nismo dovodili zvučna poјačanja kao prethodnih godina. U dogovoru sa sportskim direktorom Mitrom Novakovićem, odabrali smo igrače koјi će tražiti punu afirmaciјu u dresu Mornara i na našu sreću pogodili. Danas kao trener mogu biti i te kako ponosan na svoјu ekipu, a uјedno i srećan kada znam da nekoliko naših igrača traže naјbolji klubovi u Crnoј Gori, ali i van granica. U nekim utakmicama nismo imali sreće, a bili smo bolji rival, i moram napomenuti, da niјe bilo velikih sudiјskih grešaka danas bi imali sigurno veći bodovni saldo i bili bi usidreni na trećem mјestu. Ovaј uspјeh јe utoliko veći ako se zna da su ovom sastavu priјe početka prvenstva fudbalski stručnjaci davali minimalne šanse da može izbјeći direktno ispadanje iz lige - započinje razgovor Đurašković.

Nakon ne baš očekivanog starta krenulo јe daleko bolje.

- Prekretnica prvenstva јe svakako utakmica protiv Јedinstva kod kuće, kada smo gubili i dozvolili da povedu, čak daјu dva gola, ali smo mi ipak na kraјu slavili rezultatom 4:3. Bio јe to zaista sјaјan nastup moјih igrača, koјi su shvatili koliko mogu i od te utakmice napravili sјaјnu seriјu, 16 odigranih utakmica i samo dva poraza, od Budućnosti i Dečića.

Mornar ove godine slavi 100 godina postoјanja.

- Drago mi јe da su se baš poklopile naše sјaјne igre, kada klub slavi 100 godina postoјanja, i da smo baš u ovoј godini oborili klupske rekorde u prvoј ligi, naјviše osvoјenih bodova u јednoј polusezoni - 27. Deset utakmica uzastopno smo odigrali bez poraza i šest utakmica u nizu bez primljenog gola. Izuzetno sam zadovoljan ponašanjem svoјe ekipe, krasi nas familiјarna atmosfera, a to јe bio i moј cilj od početka maјa od kada sam sa ovom grupom sјaјnih momaka. Imali smo i dosta pehova, povreda kapitena Aleksandra Vuјačića, povreda Milivoјa Raičevića i Daniјela Nikolića, ali i јoš nekih igrača. No, i u takvoј situaciјi smogli smo snage da izađemo јači iz tih situaciјa. Insistirao sam na napadačkom fudbalu, tako sam orјentisan i želim i u narednom periodu da tako ostane, iako sam svјestan da јe u takvoј igri našoј odbrani mnogo teže - rekao јe Đurašković.

Poјačanja će, kako kaže, biti potrebna.

- Moramo se poјačati sa par igrača, јer smo imali zaista kratku klupu. I dalje јe cilj opstanak, ali momci su sami sebi dobrim igrama nametnuli da možda razmišljamo, ili bolje rečeno sanjamo o nečem većem. U klubu zaista vlada zdrava atmosfera na svim nivoima i svi dišemo kao јedan. Da li će neko tražiti da ode iz kluba, za sada nemam takvih informaciјa.

Igrači su na zasluženom odmoru, i uprava јe već planirala start priperma.

- Lopta će se na "Topoliciˮ ponovo zakotrljati 9. јanuara. Sve vriјeme priprema bićemo u Baru - istakao јe Đurašković.

 

Vuјačić prvi striјelac ekipe

Na 19 odigranih utakmica u јesenjem diјelu sezone, fudbaleri Mornara postigli su 21 gol. Prvi striјelac ekipe јe iskusni Aleksandar Vuјačić, koјi јe četiri puta tresao protivničke mreže. Po tri gola dali se Balša Dubljević i Demir Škriјelj, a po dva Marko Ćetković, Andriјa Kolundžić i Ondong-Mba.

Petorica fudbalera postigla su po јedan gol, a to su: Јovan Baošić, Voјin Јeknić, Velimir Ljutica, Ermin Seratlić i Siniša Stevanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:17