Crveni pali na FIFA listi / Foto: DAN/Srđan Boljević
20/06/2024 u 13:42 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

FIFA rang-lista: „Sokoli“ nazadovali za dva mjesta

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nalazi se na 72. mjestu nove FIFA rang-liste, koju je danas objavila Svjetska fudbalska federacija

„Sokoli“ u odnosu na prethodno objavljivanje pali za dva mjesta, a uzrok tome svakako su dva poslednja poraza u prijateljskim mečevima, najprije od Belgije u Briselu, a potom i od Gruzije u Podgorici. Izabranici Roberta Prosinečkog trenutno imaju 1345,02 boda, a priliku da poprave bodovni saldo imaće tek u septembru kada kreće Liga nacija.

Od reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije, i dalje je najbolja Hrvatska. „Vatreni“ su trenutno deveti (1728.3 boda), a njihov plasman je bolji za jednu poziciju nego prethodnog puta. Za jedno mjesto je napredovala i reprezentacija Srbije, koja sada zauzima 32. mjesto sa 1514.76 bodova. Selekcija je Slovenija je na 57. poziciji sa 1429.74 bodova, Sjeverna Makedonija je 71. selekcija svijeta sa  1348.63 boda, dok je najslabije rangirana Bosna i Hercegovina. „Zmajevi“ su trenutno na 75. mjestu (pad za jednu poziciju) i imaju 1332.3 boda.

image
-FOTO: FIFA

Kada je pitanju sam vrh rang-liste, došlo je do dvije rokade. Brazil i Engleska su zamijenili mjesta – „karioke“ su sada četvrte, a Englezi peti, dok su Hrvati sa devetog mjesta potisnuli Italijane. Argentina je i dalje prva, Francuska druga, a selekcija Belgija treća.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 18:26