/ -FOTO: UEFA
04/12/2023 u 23:08 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Finale Lige šampiona prodato za 2,4 milijarde dolara

Najmanje jedno finale Lige šampiona do 2030. godine biće odigrano u Abu Dabiju – tvrde španski mediji

Najmanje jedno finale Lige šampiona do 2030. godine biće odigrano u Abu Dabiju, nakon što je UEFA potpisala ugovor o saradnji sa Vladom UAE vrijedan 2,4 milijarde eura, kao vid borbe protiv Superlige, Saudijaca i FIFA, objavio je španski dnevnik „OK Diario“. Ova stavka uključena je u ugovor o pravima prenosa takmičenja koja organizuje UEFA, tako da bi utakmica za titulu prvaka Evrope mogla uskoro da bude preseljena u Emirate.

Prema tim navodima, pregovori između marketing tima UEFA i Ministarstva kulture i Turizma UAE trajali su mjesecima i da je na kraju postignut dogovor koji je dobio dozvolu od strane najviših instanci, predsjednika UEFA Aleksandra Čeferina i premijera Emirata, Mohameda bin Rašid Al Maktouma.

Očekuje da će uskoro biti i potpisan šestogodišnji ugovor o distribuciji TV prava za UEFA takmičenja, koji će važiti do 2030. godine i da će u međuvremenu Abu Dabi biti proglašen za jednog od domaćina finala Lige šampiona. Jedan od razloga zašto se UEFA odlučila na ovaj korak svakako je i borba protiv stvaranja Superlige, a ovim ugovorom Čeferin želi d sakupi što više novca kako bi se suprotstavio napadu superligaških lobista.

Ugovor bi trebalo da bude ozvaničen 8. februara 2024. na zasijedanju Izvršnog odbora UEFA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 19:47