21/03/2024 u 16:56 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FSCG: Budućnost kažnjena sa 8.000, a Sutjeska sa 7.000 eura

Novčane kazne zaradili još Petrovac i Arsenal

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, postupajući po prijavama Komisije za takmičenje FSCG, na sjednici održanoj danas, izrekla je novčau kaznu FK Budućnost u iznosu od 3.900 eura. Razlog je upotreba pirotehničkih sredstava od strane navijačke grupe Varvari na utakmici 23. kola „Meridianbet“ 1.CFL protiv Sutjeske u Nikšiću. Ali, to nije sve, jer će šampion Crne Gore morati da plati još 4.100 eura zbog slabe organizacije utakmice 24. kola „Meridianbet“ 1.CFL protiv Arsenala i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijačke grupe Varvari na toj utakmici. Dakle, gledano ukupno, Budućnost je sankcionisana sa čak  8.000 eura!

Sa nešto manjom kaznom prošla je Sutjeska, koja će morati da plati 7.000 eura. Nikšićani su kažnjeni sa 2.900 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijačke grupe „Vojvode“ na utakmici 23. kola „Meridianbet“ 1.CFL protiv Budućnosti, a 3.100 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane njihovih navijača na susretu sa Petrovcem pod Malim brdom.

Bez kazne nije prošao ni Petrovac, koji će zbog slabe organizacije meča sa Sutjeskom platiti 1.700 eura. Tivatski prvoligaš Arsenal sankcionisan je novčano sa 600 eura, a razlog je zanemarivanja obaveza – neizvršenjem dužnosti i obaveza koje proističu iz Pravilnika i drugih propisa fudbalske organizacije na način što su dozvolili da nelicencirano lice obavlja dužnost trenera golmana na utakmici 23. kola „Meridianbet“ 1.CFL protiv Jedinstvo France.

Na kraju, sa upozorenjima su prošli Grbalj i KMF Brskovo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:48