Darija Đukić / -FOTO: FSCG
21/02/2024 u 11:24 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fudbalerke spremne za baraž: Na pobjedu protiv Sjeverne Irske

Obećavam da ćemo dati maksimum, kao i uvijek, da ćemo igrati kao jedna i pokušati da predstavimo Crnu Goru u najboljem mogućem svjetlu - poručila je Darija Đukić

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore u petak od 14 časova na Gradskom stadionu u Podgorici dočekuje Sjevernu Irsku u prvom meču baraža za plasman u UEFA B Ligu nacija. Izabranice selektora Mirka Marića su utakmice za plasman u viši rang izborile osvajanjem drugog mjesta u grupi C3 Lige nacija, dok je Sjeverna Irska bila treća u grupi 1 Lige B.

- Pred nama je veoma važna utakmica, jedna od najvažnijih u istoriji naše reprezentacije. Mislim da će biti veoma teško, ali sam sigurna da će djevojke dati sve od sebe i da ćemo uraditi sve da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Igramo kod kuće, znamo koliko nam je ovaj meč važan. Obećavam da ćemo dati maksimum, kao i uvijek, da ćemo igrati kao jedna i pokušati da predstavimo Crnu Goru u najboljem mogućem svjetlu - kazala je naša reprezentativka Darija Đukić.

„Crvene“ su u dva posljednja takmičarska ciklusa, kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Ligi nacija, upisale sedam pobjeda.

- Zasluženo smo stigle do baraža, iza nas je mnogo godina rada i truda, jako sam srećna što smo tu gdje smo. Uvijek sam vjerovala da ćemo doći do tog nivoa da igramo ovako važne i lijepe utakmice, da ćemo pobjeđivati, a to je bio i motiv koji nas je držao zajedno sve ove godine - dodala je Darija Đukić.

image

Maša Tomašević

-FOTO: FSCG

Sa nepunih 16 godina Maša Tomašević je debitovala u seniorskoj selekciji, upisala je četiri nastupa tokom Lige nacija, a u konkurenciji je za mečeve protiv Sjeverne Irske.

- Nadala sam se, ali nisam očekivala da ću biti ovdje na početku karijere. Ponosna sam što sam u uopšte u konkurenciji za tim, a nadam se i da ću dobiti šansu. To je, međutim, manje važno, najvažnije da se držimo zajedno i da pokušamo da izborimo plasman u viši rang – poručila je šesnaestogodišnja fudbalerka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 09:26