Pobjeda Italije / EPA-EFE-FOTO: EPA/GEORGIOS KEFALAS
25/06/2023 u 20:33 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Italija umalo prokockala tri gola prednosti

Azuri protiv Švajcarske vodili 3:0, na kraju Švajcarci promašili zicer za izjednačenje

Mlada reprezentacija Italije pobiejdila je Švajcarsku sa 3:2 u meču drugog kola grupe D Evropskog šampionata. „Azuri“ su na poluvremenu imali ubjedljivih 3:0, ali su Švajcarci u drugom dijelu bili blizu preokreta, postigli su dva gola, ali nisu imali sreće da stignu do izjednačenja.

Italijani su nkon deset minut igre vodili sa 2:0. Prvo je u šestom minutu Lorenco Pirola glavom poslao loptu u mrežu Švajcarske, a samo pet minuta kasnije Vilfred Gnjonto je duplirao prednost.  U četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog dijela Italija je postigla i treći gol, strijelac je bio igrač Empolija Fabijano Parisi posle katastrofalne reakcije jednog švajcarskog defanzivca.

Međutim, u nastavku se sve promijenilo. Švajcarska je smanjila na 3:1 u 47. minutu sjajnim golom napadača Kastriota Imerija, da bi samo pet minuta kasnije vezista Bazela Zeki Amduni doveo Švajcarsku na samo gol zaostatka. Imala je Švajcarska ogromnu šansu da izjednači u 74. minutu preko Darjana Maleša, ali je promašio zicer za izjednačenje.

Pored, odigrana su još dva meča. Engleska je golovima Gordona u 16. i Smit Rouva u 68. minutu sa 2:0 pobijedila Izreal, dok je Češka sa 2:1 trijumfovala protiv Njemačke. Česima su pobjedu donijeli golovima Sejk i Vitek, strijelac za „pancere“ bio je Stiler.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 21:30