Poibjednici tunrira na Žabljaku / -FOTO: TEKBOL SAVEZ CRNE GORE
18/07/2023 u 08:29 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurjaci najbolji na tekbol turniru na Žabljaku

Marko Žarković i Andrija Jovanović pobijedili osvajače premijernog takmičenja u Ulcinju - Stroj Lob sa 2:1 (12:10, 7:12, 12:9) i tako se revanširali Željku Jankoviću i Veljku Ljumoviću

Najbolji crnogorski tekbol par u prošloj sezoni - Kurjaci osvojio je drugi turnir novog izdanja Montenegrin Teqball League (MTL), koji je održan na Žabljaku. U spektakularnom finalu Marko Žarković i Andrija Jovanović pobijedili su osvajače premijernog takmičenja u Ulcinju, ekipu Stroj Lob sa 2:1 (12:10, 7:12, 12:9) i revanširali se Željku Jankoviću i Veljku Ljumoviću za poraz na Maloj plaži.

Kurjaci su u polufinalu eliminisali ekipu Bijela, koju čine braća Svetozar i Petar Gardašević 12:11, 12:3, dok je prvi nosilac Stroj Lob u polufinalu bio bolji od PG Teqers tima - 12:8, 12:8.

Turnir, koji je otvorio predsjednik Opštine Žabljak, Radoš Žugić, okupio je 14 ekipa podijeljenih u četiri grupe koje su se nadmetale za ukupni nagradni fond od 1000 eura.

-Zadovoljstvo nam je što promovišemo aktivne vidove turizma na Žabljaku i što smo priredili pravi spektakl. Od prvog kontakta sa Tekbol savezom Crne Gore i Miloradom Šutulovićem i ponude za saradnju koju smo dobili, imali smo želju da budemo domaćin turnira Crnogorske tekbol lige i ovo je pokazatelj da nismo pogriješili. I na moje zadovoljstvo i zadovoljstvo svih sugrađana, pogotovo naših najmlađih, Žabljak je mjesto koje odiše pozitivnom energijom. Hvala Tekbol savezu koji je uz podršku Opštine i TO Žabljak priredio jedan svojevrsni sportsko rekreativni spektakl u našem gradu, istakao je Žugić.

Uoči takmičarskog dijela održana je promocija tekbola na najatraktivnijim lokacijama u gradu pod Durmitorom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 22:17