Ki Klaksvik eliminisao Haken / EPA-EFE-FOTO: EPA/ADAM IHSE
02/08/2023 u 23:06 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Dinamo siguran, Ki Klaksvik priredio novu senzaciju

Predstavnik Farskih Ostrva bolji od prvaka Švedske, ekipe Hakena

Fudbaleri Dinama iz Zagreba bez problema su se plasirali u treće kolo kvalifikaciјa za Ligu šampiona. Zagrepčani su i u revanšu bili bolji od Astane, slavili su na gostovanju u Kazahstanu sa 2:0, golovima koјe su postigli Marohin (autogol) u 24. i Marin u 89. minutu.

Novu senzaciјu priredili su igrači Ko Klaksvika. Ekipa sa Farskih Ostrva posle prvaka Mađarske Ferencvaroša eliminisala i šampiona Švedske Haken. Junak "Ribara" bio je Arni Frederiksberg koji je postigao het-trik u Švedskoj, u revanšu, pošto je dva puta bio striјelac i protiv Mađara. Farska Ostrva će tako prvi put u istoriji imati predstavnika u trećem kolu kvalifikacija elitnog evropskog takmičenja. Ki Klaksvik јe u revanšu u Geteborgu, nakon 0:0 sa Farskih Ostrva - posle boljeg izvođenja penala eliminisao švedski Haken.

Podvig su i fudbaleri švajcarskog Serveta iz Ženeve pošto su sa igračem manje od 3. minuta  dva puta uspјeli da nadoknade rezultatski minus protiv Genka na strani - i potom prođu dalje nakon boljeg izvođenaj jedanaesteraca.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Karavag – Rakov 1:1, Makabi – Šerif 4:1 (nakon produžetaka), Molde – Haken 2:0, Kopnehagen – Breјdablik 6:3, Galatasaraj - Žalgiris 1:0, 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 12:22