Lotar Mateus / - FOTO: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
17/07/2022 u 10:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lotar Mateus: Dio srca mi je ostao u Srbiji dok sam bio trener Partizana, "Orlovi" mogu biti jedno od iznenađenja Mundijala

Legendarni njemački fudbaler i trener Lotar Mateus kazao je da Srbija može biti iznenađenje na Mundijalu

Mateus je za mađarski list Nemzeti analizirao sve grupe Svetskog prvenstva i smatra da će iz G grupe dalje Brazil i Srbija.

- Radio sam u Srbiji, bio sam trener Partizana i ne mogu da poreknem da mi je dio srca ostao tamo. Uz to, fudbaleri Srbije igraju u najjačim ligama širom Evrope. Njihov selektor Dragan Stojković odlično motiviše tim, a ima i veliko iskustvo iz svojih igračkih dana, zna kako da dođe do uspjeha. Igrači mu slijepo vjeruju, tako da bi Srbija mogla da bude jedno od iznenađenja Mundijala - izjavio je Mateus.

Svjetski i evropski šampion sa Njemačkom smatra da je Brazil favorit za osvajanje titule na turniru u Kataru (od 21. novembra do 18. decembra).

- Za mene je Brazil favorit broj jedan za osvajanje turnira. Iako su dobili najtežu grupu. Individualno su nevjerovatno jaki, nemaju slabo mjesto u timu, stručni štab ima širok izbor vrhunskih igrača. I Švajcarsku poznajem dobro, nekoliko igrača nastupa u Bundesligi, dok Kamerun nije tako jak kao Senegal, ne vidim im šanse za prolaz - istakao je slavni njemački fudbaler.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 16:33