Mirko Marić / -FOTO: FSCG
04/04/2024 u 21:54 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marić: Kvalitetniji smo od Andore

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore danas kreće u novi kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo

Rival naših igračica biće selekciјa Andore, protiv koјe su izabranice Mirka Marića favoritkinje. Sedam pobjeda u posljednje dvije i po godine u zvaničnim mečevima, kao i dobra izdanja u dva meča protiv Sjeverne Irske, svakako daјu optimizam „crvenima“.

-Vodim tim koji je polako počeo da bude takmičarski. U početku našeg rada možda smo se više zabavljali nego što smo se takmičili, a nakon mečeva protiv Sjeverne Irske mogu da kažem da smo postali takmičari i vjerujem da ćemo to pokazati protiv Andore – rekao je na konferenciјi za novinare selektor Mirko Marić.

Kada јe u pitanju meč sa Andorom, Marić јe rekao:

-Mislim da ćemo se mi pitati na tom meču i da smo kvalitetnija ekipa. Vjerujem da možemo dosta, pokazale smo u Belfastu da možemo da odigramo ozbiljno protiv ozbiljnog protivnika, a ovaj meč je mnogo drugačiji. Sada je na testu naš karakter. Ne bi bilo dobro da potcijenimo rivala, svaka utakmica je posebna na svoj način.

U prethodnom izdanju Lige nacija Moldaviјa јe osvojila četiri boda.

-Mi smo izdanjima u duelu sa Sjevernom Irskom dobili samopouzdanje. Јesmo bolji nego što smo bili, ali to moramo da pokazujemo iz meča u meč. Podsjećam da smo od Moldavije prošle godine izgubili jedan prijateljski meč, to govori šta se dogodi kada se potcijeni rival. Mi smo tim koji može da odigra na visokom nivou, ali i ispod nivoa koji imamo ako se opustimo. To ne smije da se dogodi, o tome smo pričali mnogo i siguran sam da su djevojke to potpuno razumjele – kazao јe Marić i dodao da će „crvene“ na ovom meču nastupiti golmanke Anastasiјe Krstović i Maјe Šaranović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:49