Predrag Mijatović / -FOTO: WWW.RADIOGOAL24.IT
21/03/2023 u 17:08 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mijatović: Srbija kvalifikacije počinje sa velikim ambicijama

Bilo je krajnje vrijeme da FSS dobije predsjednika - istakao je Mijatović

Reprezentacija Srbije okupila se juče u Staroj Pazovi i počela pripreme za predstojeće mečeve protiv Litvanije i Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2024. "Orlovi" će u petak dočekati Litvaniju, a tri dana kasnije igraće sa Crnom Gorom u Podgorici. U razgovoru za "K1", legendardni jugoslovenski fudbaler Predrag Mijatović govorio je grupi u kojoj je Srbija, selektoru Stojkoviću, ali i izboru za predsjednika FSS.

-Gledajući takmičenje, poslednje Svjetsko prvenstvo, lige, prethodne kvalifikacije - ne postoje laki protivnici. Postoje neki rivali koji nemaju veliku reputaciju, ali laganih protivnika nema. Na svakoj utakmici morate da bude potpuno skoncentrisani, da ne bi bilo iznenađenja. Grupa u kojoj igra Srbija je takva i treba se maksimalno spremiti za naredne mečeve - rekao je Mijatović za K1, a prenosi portal "B92".

Rođeni Podgoričanin je istakao da je imao priliku da prije nekoliko dana razgovara sa selektorom Draganom Stojkovićem.

-Stojković počinje kvalifikacije sa velikom ambicijom da Srbija izbori plasman na EP 2024. On apsolutno zna šta hoće i koji mu je igrač potreban. Tu su neka nova imena, što je potpuno logično. Postoje neki igrači koji u ovom trenutku nisu na spisku, ali vjerujem da je Stojković pozvao one fudbalere, koji su u top formi i koji mogu da naprave dobar rezultat u narednim utakmicama.

Mijatović je naveo da mu je drago da je FSS posle duže vremena dobio predsjednika.

-Bilo je krajnje vrijeme da se tako nešto dogodi i da FSS konačno dobije predsjednika. Prije nekoliko mjeseci sam bio u Beogradu gdje sam razgovarao sa Nemanjom Vidićem. Tada mi je rekao da ozbiljno razmišlja da se kandiduje za predsjednika. Nekoliko dana pred izbore je odlučio da se povuče i da sačeka neku drugu priliku. On je legenda Crvene zvezde, Mančester junajteda i srpskog fudbala. Volio bih da jednog dana na čelu Saveza vidim nekoga kao što je Vidić. Džajiću želim puno sreće na mestu predsjednika FSS. On je dosta toga napravio kao fudbaler, a kasnije i kao rukovodilac u Crvenoj zvezdi. On je legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala. Sa Zvezdom je osvojio sve što se moglo osvojiti i ima potrebno iskustvo naveo je, između ostalog, Predrag Mijatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:14