Mirko Marić / -FOTO: FSCG
29/03/2024 u 13:05 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mirko Marić: Ne bježimo od uloge favorita

Početkom sledećeg mjeseca, našu najbolju žensku fudbalsku reprezentaciju čeka start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

U aprilskom “prozoru” kvalifikacija Crna Gora će dvije utakmice odigrati kao domaćin na Gradskom stadionu u Podgorici. Prvi rival je Andora (5. april), dok će pet dana kasnije na istom mjestu gostovati Farska Ostrva.

- Sigurno da ne bježimo od uloge favorita u predstojećim mečevima. Isto tako, biće to posebni ispiti za našu ekipu, koja nije navikla da igra pod ulogom favorita, pa ćemo vidjeti kako će se ponašati u toj situaciji. U svakom slučaju, najvažnije je da ozbiljno pristupimo ovim utakmicama, jer to što smo igrali dobro u posljednje vrijeme, protiv Sjeverne Irske i u Ligi nacija, ne znači da ćemo lako pobjeđivati neke rivale. Ova dva meča su važna i zbog toga što bismo pobjedama napravili odličan uvod u novi ciklus kvalifikacija - kazao je selektor “crvenih” Mirko Marić za zvanični sajt FSCG.

Crna Gora se do sada nije sastajala sa Andorom, dok je dva puta savladala Farska Ostrva u prošlogodišnjem izadnju Lige nacija. U Podgorici je to bilo veoma ubjedljivo sa 9:0, dok je u Toršavnu bilo 1:0  za crvene.

- Baš zbog te pobjede ne smijemo da pomislimo da će to biti lak meč. Teško je nekoga pobijediti tri puta zaredom u relativno kratkom periodu, a utakmica na Farskim Ostrvima je pokazala da se radi o nezgodnom rivalu. Andoru smo skautirali, vidjeli kvalitete i mane i mislim da će u tom meču sve zavisiti od nas - istakao je Marić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:29