Hari Kejn postigao četiri gola / EPA-EFE-ANNA SZILAGYI
18/09/2024 u 10:00 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Noć rekorda u Minhenu

Sjajni Hari Kejn je sa četiri gola prestigao sunarodnika Vejna Runija po broju golova u Ligi šampiona

Bila je to istorijska noć u Minhenu začinjena sa nekoliko rekorda. Devet komada Bajerna u mreži Dinama (9:2) na startu nove ere Lige šampiona za almanahe. Niko nikad nije dao više od njemačkog šampiona, koji je bio impresivan na "Alijanc areni".

Pride su Bajernu poništena tri gola, a u drugom dijelu golman Dinama je imao nekoliko dobrih intervencija i spasio tim još veće bruke. Bavarci su do sada uspjeli postići najviše osam pogodaka na jednom meču i to protiv Barselone 2020. kada su slavili sa 8:2. Monako je u sezoni 2003/04 savladao Deportivo sa 8:3, Real je s 8:0 pobijedio Malme 2015. godine, a Liverpul 2007. istim rezultatom Bešiktaš. Ovo je ujedno i druga najefikasnija utakmica ikada. Rekord drži meč Borusije iz Dortmunda i Legije koja je završena rezultatom 8:4 2016. godine. 

U noći za pamćenje Bavarci su postali vlasnici nekoliko rekorda. Bila je ovo 21. pobjeda Bajerna na startu Lige šampiona, uz gol razliku 60:7 u tim duelima. Posljednji put Bavarci su izgubili prvi meč sezone u Ligi šampiona davne 2002. godine od Deportivo La Korunje 2:3.

Sjajni Hari Kejn je, takođe, sa četiri gola prestigao sunarodnika Vejna Runija po broju golova u Ligi šampiona, postigao je 33 na 45 utakmica, i postao najefikasniji engleski igrač u istoriji ovog takmčenja. Takođe, prvi put dogodilo se da jedan igrač postigne tri gola iz penala.

- Fantastično veče, bilo je uzbudljivo, luda utakmica. Tri penala na meču, nikada mi se to nije desilo. Kod trećeg nisam znao šta da radim i gdje da šutiram - rekao je Kejn.

Pored Kejna i Tomas Miler će pamtiti meč protiv Dinama - upisao je 152. meč u Ligi šampiona, pošto je ušao sa klupe u 88. minutu, i postao klupski rekorder po broju mečeva u Ligi šampiona. Iskusni fudbaler Bajerna nadmašio je Ćavija, koji je za Barselonu nastupio 151 put u elitnom evropskom takmičenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 10:05