/ -FOTO: FSCG
22/11/2023 u 14:50 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novčane kazne za Budućnost i Mornar

Podgoričani i Barani kažnjeni sa po 500 eura

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, postupajući po prijavama Komisije za takmičenje FSCG, na sjednici održanoj juče kaznila je FK Budućnost, novčano, sa 500 eura. Razlog za to je nesportsko ponašanja i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijačke grupe „Varvari“ na utakmici četvrtfinala Kupa Crne Gore, između Mornara i Budućnosti, koja je odigrana na Topolici. S druge strane, kažnjen je i Mornar, koji će zbog slabe organizacije utakmice sa Podgoričani morati da plati isti iznos.

Na tapetu “disciplinaca” našli su se i drugoligaši. Novčanim iznosom od 500 eura sankcionisan je  Bokelj, zbog slabe organizacije utakmice četvrtfibala Kupa protiv Rudara, dok će iznos od 300 eura morati da plati zvaničnik tog kluba Dejan Ognjanović. Naime, Ognjanović se nakon utakmice ponašao nesportski -

Vrijeđao je sudiju utakmice Dejana Markovića, čime je počinio prekršaj iz člana 58 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG.

Na kraju, kažnjen je i Grbalj, takođe sa 500 eura, a iz Disciplinske komisije FSCG su i naveli razloge.

-Navijači tog kluba vrijeđali i diskriminisali igrače FK Otrant Olimpik po pitanju nacionalne i vjerske pripadnosti i pjevali pjesme koje označavaju netrpeljivost i pokazuju vidove ekstremističke i ideološke propagande na stadionu  u Radanovićima, za vrijeme utakmice 12. kola 2.CFL, odigrane između OFK Grbalj i FK Otrant Olimpic. Takođe, upotrebljavli sui pirotehnička sredstava za vrijeme utakmice, čime je počinio prekršaj iz člana 97 stav 2 u vezi stava 1 i prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1  Disciplinskog pravilnika FSCG – kaže se u saopštenju Disciplinske komisije FSCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:41