Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore / -FOTO: FSCG
25/03/2024 u 16:07 h
D.K.D.K.
Slušaj vijest
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Omladinci Crne Gore ciljaju pobjedu i sanjaju plasman na EP

Izabranici Gorana Perišića sjutra (19.00) igraju protiv BiH u posljednjem kolu kvalifikacionog turnira u Norveškoj

Najtalentovanija generacija crnogorskog fudbala sjutra ima priliku da ispiše istoriju. Pobjeda nad Bosnom i Hercegovinom, uz poraz ili remi Norveške u duelu sa Izraelom odveo bi omladinsku reprezentaciju Crne Gore na Evropsko prvenstvo.

Nisu izabranici Gorana Perišića gospodari svoje sudbine, a da li će biti pred meč sa BiH znaće se nakon duela između Norvežana i Izraelaca oko 17 časova.

- Nada i dalje postoji, iako ne zavisimo sami od sebe. Prije naše utakmice ćemo znati da li nas pobjeda protiv Bosne i Hercegovine vodi na Evropsko prvenstvo što bi bio najveći uspjeh ove generacije i istorijski za Crnu Goru - rekao je selektor crnogorske reprezentacije Goran Perišić.

U prva dva kola Crna Gora je ostvarila polovičan učinak - na startu je izgubila od Norveške (2:1), da bi golom Vasilija Adžića u dubokoj nadoknadi savladala Izrael (2:1).

- Protiv Izraela smo odigrali dva različita poluvremena. U prvom smo igrali dosta u grču, u strahu… U nastavku smo se oslobodili, igrali bolje, stvorili nekoliko šansi. Bog nas je na kraju nagradio pogotkom Adžića i daje nam nadu za posljednju utakmicu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - istakao je Perišić.

Pobjeda je bez obzira na ishod duela Norveške i Izraela cilj "crvenih" protiv BiH.

- Prethodne dvije utakmice su bile zahtjevne i teške, ali smo nasuprot tome dokazali da možemo da se nosimo sa velikim ekipama. U prvoj utakmici nijesmo iskoristili šanse, ali smo u drugoj, protiv Izraela stigli do pobjede i u igri smo za EURO. Ne zavisimo od sebe, ali u meč ulazimo sa ciljem da pobijedimo, kakav god bio ishod u prvoj utakmici. Vjerujemo da ćemo biti prva generacija crnogorskih fudbalera koja je izborila Evropsko prvenstvo - istakao je vezista "crvenih" Stefan Radojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:04