Fernando Santoš / -FOTO: EPA
13/09/2023 u 19:46 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poljska otpustila Santoša

Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Albanije u Tirani

Fernando Santoš nije stigao da odradi cio ugovor na selektorskoj klupi Poljske, jer ga je tamošnji fudbalski Savez otpustio samo osam meseci posle sklapanja saradnje.

Portugalski stručnjak platio je na taj način ceh za loše rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Pod njegovom komandom, Robert Levandovski i ekipa uzeli su samo šest bodova iz pet utakmica i pretposlednji su u grupi E.

Kako su ispred njih Albanija (10), Češka (8) i Moldavija (8), čelnici poljskog fudbala odlučili su da razdrmaju ekipu, to jest daju joj novog šefa u (ne)mogućoj misiji odlaska u Njemačku u preostala tri meča.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Albanije u Tirani, a Santoš nije htio sam da se povuče, jer je po savjetu svojih finansijskih savjetnika izabrao da sačeka otkaz i nadoknadu štete.

Tako barem tvrde mediji u Poljskoj, čiji A tim sledeći susret ima 12. oktobra protiv Farskih Ostrva, a onda će na megdan sa Moldavcima i Česima. Sa Santošom su ostvarili dvije pobjede i tri poraza, uz gol razliku 6:8.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 22:17