Robert Prosinečki / -FOTO: DAN/SRđAN BOLJEVIć
10/06/2024 u 00:03 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prosinečki: Moramo da poradimo na defanzivi

Selektor Crne Gore Robert Prosinečki nakon poraza od Gruziјe nije bio zadovoljan krajnjim ishodom, ali je naglasio da očekuje da će u septembu sve to izgledati bolje

Na konferenciji za novinare nakon meča, hrvatski stručnjak na klupi „sokola“ je rekao:

-Kada se izgube dvije utakmice sigurno ne možemo biti zadovoljni, ko god da je rival. Znali smo za Gruziju da ima izvanrednu tranziciju, dobro je organizovana. Nijesu slučajno na Evropskom prvenstvu i biće svima težak protivnik u Njamčkoj – istakao je Prosinečki.

Strateg crvenih je potom dodao:

- U nekim detaljima smo bili dobri i pojedinim stvarima moram biti zadovoljan, ali nije bilo onako kao što smo mislili, posebno ne kao u drugom poluvremenu u Belgiji. Ne tražim alibi, ali imali smo mnogo kadrovskih problema, prije svega mislim na povrede i bolest igrača. Moramo mnogo da poradimo prije svega na defanzivi, protivnici lako dolaze do prilika, ne stojimo blizu igrača. S druge strane, kad smo u posjedu problem su nam,,druge lopte“ i u završetku akcija ostavljamo rupe.

U dva junska meča, najbolji akteri u našem timu bili su golman – Šarkić u Briselu, Mijatović protiv Gruzije večeras.

- Treba pohvaliti golmane, Mijatović je bio dobar kao i Šarkić u Belgiji. Pokušaćemo neke stvari da poboljšamo do septembra. Ponavljam, bilo je dobrih stvari u ova dva meča, ali ne možemo biti zadovoljni jer smo primili pet golova i to je zabrinjavajuće. Želimo da igramo jer ova ekipa to može. Nedostaje nam malo drskosti, hrabrosti, i na tome ćemo raditi. Sigurno ćemo u septembru mnogo bolje izgledati – poručio je Prosinečki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 21:05