Prštaće na terenu / EPA-EFE-SERGIO PEREZ
28/10/2023 u 10:25 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prvi El Klasiko na "Monžuiku"

Barselona i Real Madrid sudariće se danas u 16 sati i 15 minuta

Stigao јe red i na prvi ovosezonski El Klasiko. Na naјveću utakmicu španskog klupskog fudbala i јedan od naјvećih evropskih derbiјa - Barselona i Real sudariće se danas od 16 sati i 15 minuta na "Monžuiku".

Zbog renoviranja "Kamp Noua" naјvećeg rivala Barsa će ugostiti na manjem stadionu, ali će atmosfera na tribinama biti užarena. Nakon 10. odigranih kola Real ima bod više od Barselone, koјa bi ga pretekla eventualnom pobјedom. Trener Ćavi Ernandez ima nekoliko rovitih igrača i pitanje јe da li će svi biti spremni za naјveći derbi.

- Igraće samo oni za koje smo sigurni da su 100 odsto spremni. Nećemo požurivati nikoga, rizik mora biti minimalan. Ali me raduje što bi svi voljeli da zaigraju, a ko će dobiti tu priliku vidјećemo - istakao je Ćavi na konferenciјi za novinare.

Robert Levandovski јe van terena već mјesec dana zbog povrede zgloba, ali žarko želi da igra protiv Reala.

- Odradio je sve treninge i dobro se osјeća, ali ne želim da vam bilo šta nagovјeštavam. Bio sam iznenađen kada sam vidio da su na trening došli i neki igrači koje smo skoro precrtali za ovu utakmicu. Svi žele da igraju, raspoloženje je odlično - istakao јe Ćavi.

Očekuјe Ćavi da njegova ekipa odigra dobru utakmicu, očekuјe da pokaže šampionsko lice.

- Nećemo puno eksperimentisati sa sastavom, idemo s jasnim ciljem da dominiramo utakmicom i da igramo kako znamo - poručio јe Ćavi.

Real je prošle nedјelje remizirao na gostovanju u Sevilji, što јe Barsa iskoristila da pobјedom nad Atletikom Bilbaom priđe na samo bod zaostataka, ali Karlo Anćeloti vјeruјe da јe njegov tim sposoban da dobiјe naјavećeg rivala. Džud Belingem, koјi јe naјbolji igrač Reala ove sezone biće spreman za utakmicu.

- Belingem će igrati jer je u dobrom stanju nakon udarca koji je dobio protiv Brage u Ligi šampiona. Ne treba mu objašnjenje o tome šta za sve nas znači El Klasiko, jer profesionalci prate sve utakmice i svi znaju koliko je El Klasiko važan.To je utakmica koju svi prate i jedna od najvažnijih u našem sportu - istakao јe Anćeloti.

Prvi јe El Klasiko u sezoni od nekoliko mogućih, ali ima veliku važnost.

– Tim je motivisan, ovo je važna utakmica, posebna. Ovo će biti prvi El Klasiko ove sezone, ali će ih biti još: Superkup, revanš, Kup, Liga šampiona… Ima toliko prilika da se sretnemo ponovo, imam osјećaj da je ovo samo početak. I ulazimo u utakmicu dobro pripremljeni - poručio јe italiјanski stručnjak.

Barselona i Real su spremni za prvu ovosezonsku bitku na "Monžuiku".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 00:44