Marko Rosi / EPA-EFE-FOTO: EPA/TAMAŠ KOVAČ
11/10/2023 u 22:32 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rosi: Znamo kako će igrati Srbija

Mađarska će ugostiti „orlove“ 14. oktobra u Budimpešti

Reprezentacija Srbije gostovaće 14. oktobra selekciji Mađarske u Budimpešti u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Selektor “orlova“ Dragan Stojković govorio je na konferenciji za medije i o rivalu, a tom prilikom je rekao da već zna „u kakvom će sistemu igrati Mađari“. Zanimljiv odgovor juče je dobio je od selektora Mađarske Marka Rosija.

-I mi znamo kako će oni igrati - rekao je Italijan, a potom i detaljno objasnio zbog čega tako misli.

-Smatramo da će Srbija igrati sada u malo defanzivnoj formaciji nego na početku utakmice u Beogradu. Očekujemo da će Sergej Milinković Savić biti jedan od trojice u napadu, da neće biti u veznom redu ovog puta. Jedino oko čega imamo dilemu je uloga Nemanje Gudelja, da li će biti štoper ili vezista. Što se tiče ostalih fudbalera, potpuno smo sigurni u kojem će sistemu Srbija da igra, biće to ista formacija kao ova u kojoj mi igramo – kazao je Rosi koji je aludirao na sistem 3-4-1-2.

Selektor Mađarske je potom rekao da je na papiru Srbija jača i da je vrijednost njihovog sastava tri puta veća.

-U poslednje tri godine igrali smo četiri puta protiv njih: dva puta smo pobijedili, jednom remizirali i jednom izgubili, mada i tada, da je bilo VAR-a, završilo bi se drugačije. Tako da, iako papir favorizuje Srbiju, imamo šanse da ponovo pobijedimo. Čak i da izgubimo, ništa se neće promijeniti. Nikako ne smijemo da napravimo neku glupost, jer nas čekaju još tri utakmice posle ove – poručio je italijanski trener na klupi Mađarske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 18:05