Rubežić na meču sa Libanom / -FOTO: LAZAR RUžIć
13/10/2023 u 17:04 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rubežić: Presrećan sam zbog debija

Stefan Savić je drugi nivo u odnosu na sve nas, već deset godina pokazuje da je u vrhu evropskog fudbala

Jedan od dvojice debitanata u dresu reprezentacije Crne Gore Slobodan Rubežić rekao je na današnjem brifingu sa novinarima da će ovaj meč pamtiti cijelog života.

-Prošlo je sve kako treba - pobijedili smo, ostali zdravi što je najbitnije, a debi ću da pamtim cijelog života. Kvalitet igre i ostalo će doći samo od sebe. Došao sam ovdje jer je stručni štab očekivao da sam na određenom nivou i nadam se da sam to ispunio – rekao je Rubežić.

Da li nakon ovakvog debija očekuješ možda i mjesto u startnoj postavi u duelu sa Srbijom?

- Ne razmišljam o tome da li ću igrati, to je odluka selektora i kakva god bude najbitnije je da u interesu tima bude sve kako treba. Svi smo u službi ekipe, nije bitno ko je na terenu, samo da se pobijedi. Sve ostalo je manje važno.

Protiv Libana, Rubežić je u štoperskom paru igrao sa Markom Tućijem. Prvi su zajedno bili na terenu i sve je djelovalo kako treba.

- Igrao sam jednom ili dva puta protiv njega kada je bio u Dečiću. Odličan momak, kao i svi ostali. Ekipa me odlično prihvatila, kao i ostale novajlije. Kada neko ima takav odnos prema tebi, odmah ti je lakše da igraš – istakao je Rubežić.

Rubežić trenutno igra u Aberdinu, a taj ostrvski stil fudbala mogao bi da mu odgovara, ukoliko bude u timu, u duelima sa Aleksandrom Mitrovićem.

- Na Ostrvu se igra veoma direktan fudbal. U Škotskoj sam dva mjeseca, imali smo mnogo utakmica. Tek kad sam stigao shvatio sam koliko treba vremena da se navikneš na taj stil fudbala, koliko to nije lako. Savić je bio u Sitiju, Jovetić takođe, i nekoliko igrača iz Srbije je nastupalo u Engleskoj. Treba ostati u toj ligi i trajati... Svakako, ne potcjenjujem nikoga, gdje god da igra ili je igrao, sve su to kvalitetni igrači. Ja mogu samo da dam 200 odsto, pa da probam.

Na kraju, Rubežić je u superlativu pričao o Stefanu Saviću, jednom od lidera našeg nacionalnog tima.

 Stefan Savić je jedan od najboljih štopera u Evropi, igrati pored njega je san, suvišno je pričati koliko može da znači i pomogne na terenu. Bitan je samo moj pristup. I Tući je iskusan igrač, mnogo mi je pomogao protiv Libana. Stefan je, naravno, drugi nivo u odnosu na sve nas, već deset godina pokazuje da je u vrhu evropskog fudbala. Bilo bi lijepo igrati sa njim i vjerovatno mnogo lakše nego u Aberdinu gdje je pored mene mladi igrač ili neko ko nikad nije igrao na tom nivou – poručio je defanzivac „sokola“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:04