Savić na današenjem treningu / -FOTO: FSCG
24/03/2024 u 18:05 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Savić: Želimo pozitivan rezultat protiv Sjeverne Makedonije

Omladinci su n s obradovali tim golom u poslednjim sekundama meča. Imamo jednu odličnu generaciju, vjerujemo u njih, nadam se da će uspjeti da nas ponovo obraduju, probiju led i odu na Evropsko prvenstvo – rekao je Savić

 

(Od našeg izvještača iz Antalije)

 

U duelu protiv Bjelorusije u selekciji Crne Gore nije bilo Stefana Savića. Defanzivac sokola je meč odgledao sa klupe, ali će sjutra u tandem sa Igorom Vujačićem činiti bedem ispred gola “crvenih”.

-Očekujem pravu utakmicu. Želimo da ostvarimo pozitivan rezultat, ali i da sporovedemo sve ideje selektora da pokušamo da dođemo do igre koju želimo i kojoj ćemo težiti u narednom periodu – rekao je Stefan Savić na zvaničnoj konferenciji za novinare u Antaliji.

Kako vam je izgledala igra naše reprezentacije u duelu sa Bjelorusijom?

-Izgledala je dosta dobro, svi smo zadovoljni, ne samo igrom, već i treninzima, uslovima ovdje. Selektor je imao priliku da se upozna sa igračima i mi sa njima. Mislim da je selektor naišao na jednu grupu dobrih i poštenih momaka, poštenih u smislu odnosa prema obavezama i dresu. Siguran sam da ćemo u narednom period probati da olakšamo posao selektoru i napravimo jedan dobar rezultat.

Prvi put nacionalni tim obavlja sedmodnevne pripreme van Crne Gore i to je jedna situacija u kojoj se držabni tim do sada nije nalazio.

-Mi volimo uvijek da dođemo u Crnu Goru i da igramo pred našom publikom. Ali, mislim da je ovoga puta ovo bio pravi potez. U Antaliji imamo sjajne uslove, koje iskreno nemamo u Crnoj Gori. Imamo sve uslove da sprovedemo u djelo zamisli selektora i da se što bolje spremimo za ono što nas očekuje.

Stefan Savić je na kraju prokomenatrisao rezultat omladinske reprezentacije na turniru elitne runde kvalifikacija u Norveškoj uz želju da se nađu na Evropskom prvenstvu.

-Obradovali su nas sa tim golom u poslednjim sekundama meča. Imamo jednu odličnu generaciju, vjerujemo u njih, nadam se da će uspjeti da nas ponovo obraduju, probiju led i odu na Evropsko prvenstvo. Želio bih da se ti momci što prije dokažu I budu nosioci igre u A reprezentaciji. Ima tu dosta dobrih momaka koji obećavaju, tu prije svega mislim na Vasilija Adžića, koji je i postigao taj gol protiv Izraela. Radi se o odličnom igraču, iznenađuje me što ne igra u klubu, šteta je da  takav biser nema minutažu jer je mnogo važno da lansiramo nove igrače s obzirom na to da se naše vrijeme bliži kraju. Trebaju nam nove snage koje će unaprijediti igru naše reprezentacije – istakao je Stefan Savić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:29