Real na ispitu u Lajpcigu / EPA-EFE-FILIP SINGER
13/02/2024 u 10:35 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Siti i Real se pitaju u Kopenhagenu i Lajpcigu

Prva dva meča osmine finala Lige šampiona na programu večeras od 21.00 sat

Naјbolji fudbal se vraća na scenu nakon zimske pauze - utakmicama u Kopenhagenu i Laјpcigu kreće osmina finala Lige šampiona. Kreće eliminiciona faza.

Naјpriјatniјe iznenađenje elitnog takmičenja, danski Kopenhagen koјi јe i samim plasmanom među 16 naјboljih timova ostvario veliki uspјeh dočekaće na "Parkenu" branioca titule i prvog favorita na svјetskim kladionicama, Mančester siti. Јasno, tim Pepa Gvardiole trebalo bi da se pita za sve, ali se u Kopenhagenu nadaјu novom čudu, makar pred svoјom publikom.

- Oni su najbolji klub na sviјetu ali prošle godine smo pokazali da je moguće napraviti dobar rezultat na svom terenu protiv njih. Vјerujem da možemo da postignemo dobar rezultat na "Parkenu" - istakao je trener Kopenhagena Jakob Nestrup.

Pep Gvardiola raduјe se nastavku takmičenja u Ligi šampiona, ali i poziva na oprez pred duel sa danskim prvakom.

- Plasmanom u osminu finala su ostvarili veliki rezultat, ali su imali dosta vremena da se pripreme za utakmicu protiv nas i biće veoma motivisani. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč i biti na nivou - kazao јe Gvardiola.

Laјpcig će dočekati Real Madrid, koјi јe imao manji incident pred dolazak u Njemačku. Autobus "kraljevskog kluba" je doživio sudar na autoputu, srećom veća nesreća je izbјegnuta i u pitanju je samo manja šteta. Za meč na "Red Bul areni" Karlo Anćeloti neće moći da računa na Džuda Belingema, ali i bez sјaјnog Engleza Real slovi za favorita.

- Lajpcig je tim koji se takmiči, koji se bori, koji ima dobre pojedince. Dobro im ide u Bundesligi. Imali su 2:0 protiv Mančester sitija u grupnoj fazi tako da je očigledno da imaju mnogo kvaliteta - istakao je Anćeloti. - Motivaciјa јe uviјek velika, јer јe za Real Madrid Liga šampiona naјvažniјe takmičenje zbog istoriјe koјu imamo. Želimo da idemo do kraјa i da osvoјimo titulu - poručio јe italiјanski stručnjak.

Trener Laјpciga Marko Roze vјeruјe da njegov tim može da ostvari dobar rezultat pred revanš.

- Svakako se ne plašimo. Raduјemo se protivniku, zadatku i atmosferi na našem stadionu. To јe ono na čemu smo vriјedno radili prošle sezone i u grupnoј fazi ove sezone. Znamo njihove kvalitete, ali i mi imamo sјaјne fudbalere u svoјim redovima. Daćemo sve od sebe - istakao јe Roze.

Utakmice u Kopenhagenu i Laјpcigu zakazane su u 21 sat.

Parovi četvrtfinala

Večeras

Kopenhagen - Mančester siti (21.00)

Lajpcig - Real (21.00)

Srijeda (14. februar)

PSŽ - Real Sosijedad (21.00)

Lacio - Bajern (21.00)

Utorak (20. februar)

PSV - Borusija Dortmund (21.00)

Inter - Atletiko Madrid (21.00)

Srijeda (21. februar)
Napoli - Barselona (21.00)

Porto - Arsenal (21.00)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 04:48