Slaven Kovačević / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
30/06/2023 u 16:33 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Slaven Kovačević: Imam želju da radim u Crnoj Gori

Mladi stručnjak nedavno dobio UEFA Pro licencu

Crnogorski fudbalski trener Slaven Kovačević, nedavno je pred komisijom Centra za edukaciju FSCG odbranio diplomski rad i postao trener sa UEFA Pro licencom. Nekada uspješan fudbaler tako je stekao uslov da vodi ekipe iz najvećeg ranga i to nakon sezona u kojima je radio najprije sa mlađim kategorijama, a potom i sa sa seniorskim ekipama. Kovačević je već deset godina u Beogradu, četiri sezone je radio u omladinskom, a ostatak u seniorskom pogonu.

-Radio sam u Srpskoj ligi, vodio sam kao trener omladinske ekipe, a potom kao šef stručnog štaba Lokomotivu, Radnički iz Obrenovca, BSK Borču, Zvezdaru, Brodarac i sada Rumu. Diplomirao sam 6. juna za Pro licencu u Crnoj Gori, jer je za nešto više potrebna PRO licenca. A ja želim da radim u većem rangu i nadam se da će ubrzo i desiti prava ponuda – rekao je Slaven Kovačević za „Dan“.

Imate li kakvih ponuda i da li postoji mogućnost da radite u Crnoj Gori?

- Imao sam ponuda iz Srbije, ali i poziva iz cCrne Gore. Naravno da imam želju da radim u Crnoj Gori i to bi za mene i moju dalju karijeru bio veliki izazov za mene, pogotovo ako je u pitanju klub koji ima velike ambicije. Zahvalio bih se ljudima iz edukacionog centra FSCG, Niku Raičkoviću i Borisu Ljutici, što su mi pružili šansu da se edukujem i završim licencu. Mislim da sam opravdao povjerenje tokom školovanja – istakao je Slaven Kovačević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 03:35