Holanđanke ubjedljive / EPA-EFE-FOTO: EPA/RITCHIE B. TONGO
01/08/2023 u 18:33 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SP za žene: Holanđanke i Amerikanke u osmini finala

Selekcija Holandije sa 7:0 savladala Vijetnam, SAD remizirao sa Portugalom

Ženska fudbalska reprezentacija Holandije plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva, pošto je u Danedinu pobijedila Vijetnam sa 7:0. Pogotke za Holanđanke postigle su: Like Martens u 8, Katja Snoejs u 11,  Esme Brugts, u 18. i 57, Džil Rord u 23. i 87, i Danijele van de Donk u 45. minutu. S druge strane, dvostruki uzastopni šampion selekcija SAD prošla je u osminu finala kao druga u grupi, nakon što je u Oklendu odigrala nerešeno 0:0 protiv Portugala.

Holandija je prva u grupi sa sedam bodova, a SAD je prošla sa pet bodova. Portugal je ostao na trećem mestu ima četiri, a Vijetnam je takmičenje završio bez bodova. Selekcija SAD je sa četiri titule najuspješnija na svjetskim prvenstvima i nikada nije bila eliminisana posle grupne faze.

U osmini finala Holandija će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe G, a SAD protiv prvoplasirane Švedske. Uoči poslednjeg trećeg kola u Grupi G prva je Švedska sa šest bodova, Italija je druga sa tri boda, a po jedan bod imaju Južna Afrika i Argentina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 05:43