Dragan Stojković uoči današnjeg treninga / -FOTO: LAZAR RUžIć
26/03/2023 u 18:40 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stojković: Dočekani smo prijateljski, ko bude manje griješio pobijediće

Kvalitetna su ekipa, ne smijemo da ih potcijenimo. Imaju dosta kvalitetnih igrača, a analiza koju smo uradili imali daće nam smjernice kako da igramo – rekao je Stojković

Konferencija za novinare, pa onda izlazak na teren i poslednji trening uoči sjutrašnjeg meča sa Crnom Gorom. Najbolji srpski fudbaleri odradili su večeras trening na stadionu pod Goricom, na kojem je selektor Dragan Stojković uigravao tim koji će se suprotstaviti “crvenima”. Sudeći po atmosferi koja vlada među “orlovima”, jasno je da su u Podgoricu stigli po bodove i sigurno je da će učiniti sve da nakon drugog kola na svom kontu imaju maksimalan učinak.

-Osjećam se zaista lijepo u Podgorici, uostalom kao i uvijek. Prvi sam put ovdje u ovoj ulozi, a i imam protivnika koji se zove Crna Gora. To ništa ne mijenja, imam ovdje puno prijatelja, puno poznatih ljudi, dočekalo nas je i prelijepo vrijeme. Sa te strane ugođaj je predivan – rekao je Dragan Stojković na konferenciji za novinare.

Piksi je igrao u Zvezdi i reprezentaciji zajedno sa Dejanom Savićevićem, aktuelnim predsjednikom FSCG.

-Sa Dejom sam se čuo prije nekoliko dana, danas smo pričali takođe. Pričali smo o fudbalu i drugim stvarima. Uplašio sam se kada sam u sastavu Crne Gore vidio Savićevića, pomislio da se Dejo ponovo aktivirao...

Selektor Srbije u superlativu govorio o reprezentaciji Crne Gore, navodeći da ne postoje tajne kada je igrački kadar u pitanju.

-U principu znamo sve, ispratili smo tu prvu utakmicu i kojoj je Crna Gora ostvarila važnu pobjedu. Znam da nema Jankovića, koji je odličan igrač. Kvalitetna su ekipa, ne smijemo da ih potcijenimo. Imaju dosta kvalitetnih igrača, a analiza koju smo uradili imali daće nam smjernice kako da igramo – rekao je Stojković.

U vašoj selekciji neće biti Filipa Kostića?

-Loša vijest za nas, juče je napustio tim. Radi se o upali Ahilove tetive, bespotrebno je bilo ulaziti u bilo kakav rizik. Odluka je bila da se vrati u klub.

Šta očekujete od ove utakmice?

-Prije svega odličnu odličnu atmosferu, pun stadion i treba da bude tako. Svaka utakmica nosi važnost, bodovi su važni iz svake utakmice. Očekujem od mog tima da bude najbolji i osvaja bodove. Pruža se druga prilika, nakon prve koju smo prebrodili. Generalno, očekujem kvalitetan i uzbudljiv meč i vjerujem da moji momci mogu da iznesu teret i odigraju najbolje što mogu.

Da li će igra vašeg tima zavisiti od veznog reda?

-Mi se trudimo da kontrolišemo stvari na terenu, a  igra veznog reda znači puno za nas. Ali, važna je i odbana i napad. Podređeni smo timskoj igri, bitno je da nastavimo sa našom igrom, držimo kontrolu igre i ztražimo šansu kroz kvalitet koji imamo, ali i kroz grešku protivniku. Fudbal je igra grešaka, a koji sjutra bude manje pravio, ima veću šansu da pobijedi – istakao je Dragan Stojković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:17