Dragan Stojković / -FOTO: DEJAN PANIć
18/10/2023 u 00:19 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stojković: Uradili smo nešto mnogo veliko za srpski fudbal

Žao mi je što smo zajedno u grupi da moramo da igramo jedni protiv drugih. Imam puno prijatelja u Crnoj Gori, ali u profesionalnom smislu želim svaku utakmicu da dobijem - rekao je Stojković

Selektor Srbije Dragan Stojković nakon pobjede nad Crnom Gorom rekao je da je presrećan zbog osvajanja tri boda, koja su "orlove" dovela na korak od plasmana na EP.

-Mnogo teška utakmica u psihološkom smislu, jer smo prije tri dana ostali praznih džepova u Budimpešti, a sada smo došli su situaiciju da moramo da pobijedimo. Mnogo smo željeli ovu pobjedu. Čestitam momcima, ne samo na pobjedi, nego i na pristupu, što me raduje. To je izuzetno čvrst karakter i mentalitet, a rezultat na kraju je takav da ih je nagradio za sve ono što su pružili. Borili su se i zaslužena je pobeda. Srećan sam lično, srećan kao selektor Srbije, da smo uradili nešto mnogo dobro za srpski fudbal i ova pobjeda ide na poklon srpskom narodu i srpskoj državi jer predugo čekamo da napravimo ovakav rezulta - rekao je Stojković i potom dodao:

-Mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili. Crna Gora osim našeg poklon gola koji je postigao Jovetić nije opasnije zaprijetila. Bio sam nakon izjednačenja Crne Gore miran, znao sam da ćemo pobijediti. Napravili smo veliki uspjeh i posle 24 godine ćemo igrati na EP. Ostao je meč sa Bugarskom gdje treba da potvrdimo odlazak u Njemačku  – istakao je Stojković.

Selektor „orlova“ je potom pričao o Crnoj Gori.

-Žao mi je što smo zajedno u grupi da moramo da igramo jedni protiv drugih. Imam puno prijatelja u Crnoj Gori, ali u profesionalnom smislu želim svaku utakmicu da dobijem. Crna Gora ima odličan potencijal, samo treba da nastave u ovom ritmu i da čekaju neku novu priliku, iako i dalje ima matematičke šanse da se domogne drugog mjesta – rekao je Piksi.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:24