Denis Te Kloeze / -FOTO: FEJENORD
21/05/2023 u 12:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Te Kloeze odbio ponudu Totenhema

Sportski direktor Fejenorda ne želi da se preseli u London

Sezona Totenhema je u subotu potonula još dublje.

"Pjevci" su na domaćem terenu izgubili od Brentforda (3:1) i u posljednjih deset utakmica u prvenstvu zabilježili su samo dvije pobjede u Premijer Ligi.

Izvesno je da će na ljetnjoj pauzi klub iz Londona praviti reorganizaciju, počevši od trenera, igrača do još nekih bitnih funkcija u klubu.

Interesuje se Totenhem već neko vreme za trenera Fejenorda Arnea Slota, a londonski klub na čelu sa predsednikom Danijelom Levijem je pokušao da dovede i sportskog direktora ovogodišnjeg šampiona Holandije - Denisa Te Kloeza.

Vidio je Levi sportskog direktora Fejenorda kao idealnu zamjenu za Fabija Paratićija, ali je Te Kloez odlučio da ipak i u narednom periodu ostane u Holandiji i nastavi bajku sa roterdamskim "crveno-belima".

Iako bi u Totenhemu imao priliku da zaradi više nego u Fajenordu, to nije razlog da napusti De Kajp posle godinu i po dana.

“Neću da poričem da je ponuda data, ali me nije natjerala da razmislim o tome da se pokupim i preselim sa porodicom”, rekao je 48-godišnji Holanđanin.

Te Kloez je u januaru 2022. počeo sa obavljanjem funkcije sportskog direktora u Fajenordu.

Prvu sezonu završili su kao treći u Erediviziji i stigli do finala Lige Konferencije u kom su izgubili od Rome (0:1), a druga sezona u klubu ostaće upisana kao šampionska, dok je tim Arnea Slota u Ligi Evrope ispao u četvrtfinalu, opet od Rome.

Odigrao je bitnu ulogu Te Kloez u nekoliko transfera na leto, prije svega dovođenjem Santjaga Himeneza iz Kruz Azula i Matsa Vifera iz Ekselsiora.

“Došao sam u Fejenord da napravim nešto lijepo i to radimo svi zajedno. Na putu smo i želimo da postignemo još više, bilo bi čudno da se tako brzo zaustavimo”, dodao je sportski direktor koji se vjerovatno neće tako lako otarasiti Totenhema.

Uz njega i trenera Slota i plejmejker Orkun Kokču je na listi londonskog kluba. 

Prije Fejenorda, Te Kloez je imao dugogodišnje iskustvo u Meksiku i Americi, gdje je bio obavljao funkcije skauta, generalnog, sportskog direktora u Čivasu, Tigresu i Los Anđeles Galaksiju kao i u mlađim kategorijama meksičke reprezentacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 04:58