Pobjednici turnira u Bijelom Polju / -FOTO: TEKBOL SAVEZ CRNE GORE
12/09/2023 u 07:24 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurjaci slavili u Bijelom Polju

Marko Žarković i Andrija Jovanović stigli na korak do Svjetskog prvenstva na Tajlandu

Tekbol dubl Kurjaci iz Podgorice slavio je i treći put zaredom na Montenegrin Teqball League turneji i uoči završnog turnira prišao na korak od odbrane titule najboljeg para Crne Gore, koja donosi i plasman na Svjetsko prvenstvo na Tajlandu.

Marku Žarkoviću i Andriji Jovanoviću pripao je turnir u Bijelom Polju, u kom su ponovo u finalu bili bolji od najvećih rivala, Veljka Ljumovića i Željka Jankovića, koji čine ekipu Stroj LOB. U posljednjem meču uzbudljivog turnira, koji je odigran u dvorištu novootvorene Osnovne škole "Dušan Korać", a podržan je od strane Opštine Bijelo Polje i Centra za sport i rekreaciju Bijelog Polja, kao i od strane Ministarstva sporta i mladih, kroz projekat #BeActive, timovi iz glavnog grada priredili su pravi spektakl. Kurjaci su slavili 2:1 (12:7, 8:12, 12:4), osvojili treći turnir i stekli 10 bodova viška u generalnom plasmanu u odnosu na Stroj LOB, koji ih je porazio u prvom finalu u Ulcinju. 16 ekipa iz cijele Crne Gore nadmetalo se na takmičenju čiji je nagradni fond 1000 eura.

-Još jedan sjajan turnir u organizaciji Tekbol saveza Crne Gore. Izuzetno značajna pobjeda za nas, jer smo maltene prije završnog turnira obezbijedili mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo krajem godine, zadovoljan je bio Marko Žarković, čijem je timu dovoljan plasman u finale kako bi bukirao kartu za Tajland.

Kurjaci su veliki test imali u polufinalu, u vidu bjelopoljskog sastava Borca, koji je u dva seta uspio da osvoji devet, odnosno šest poena. Pravi spektakl viđen je u drugom polufinalu u kom je Stroj LOB pobijedio sve bolju ekipu Bijele 2:1 (12:7, 4:12, 12:9).

Bijelo Polje se još jednom pokazalo kao sjajan domaćin i da tekbol u centru sjevera države ima svijetlu budućnost.

-Ovo nije prvi tekbol događaj u Bijelom Polju. Prošle godine, na Međunarodni dan Roma i Romkinja je održan promotivni tekbol turnir. Naglasio bih da smo u ovoj godini, pored dva stola koja su već bila na raspolaganju građanima, obezbijedili još jedan TEQ sto kod stadiona Nikoljac. Raduje me što se tekbol svakodnevno igrao u našem gradu, pa je turnir Crnogorske tekbol lige došao kao šlag na tortu. Takođe važno za istaći je i da je ovaj projekat sufinansiran od strane Evropske unije kroz #BeActive projekat. U sklopu #BeActive projekta, nedavno je održan i turnir u odbojci na pijesku, a sledeće sedmice će se održati manifestacija ‘Bjelasica za sve, kazao je Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju Bijelog Polja.

Četvrti turnir Crnogorske tekbol lige donio je i nadmetanje dječaka, "Intersport Boys‘ Doubles" turnir, koji je pripao Arnesu Drpljaninu i Luki Rakočeviču, koji su osvojili dva Intersport vaučera u vrijednosti od 100 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 22:26