/ -FOTO; BRITANSKA AMBASADA
09/09/2024 u 19:27 h
DAN PortalDAN Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zastava sa Matijinim likom za porodicu Šarkić

Ambasada Velike Britanje prije utakmice između Crne Gore i Velsa ugostila je porodicu Matije Šarkića i navijače gostujuće reprezentacije

-Imali smo čast da danas ugostimo porodicu Šarkić i navijače Velsa koji su odali počast preminulom Matiji Šarkiću, talentovanom golmanu koji nas je prerano napustio. Navijači su poklonili komemorativnu zastavu u znak sjećanja na njega, simbol poštovanja i sjećanja. Počivaj u miru – napisali su iz Britanske ambasade.

Kako je saopšteno iz Ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori, koja je ugostila porodicu Šarkić i navijače Velsa, gosti sa Ostrva su Matijinim najbližima poklonili komemorativnu zastavu u znak sjećanja na njega, kao simbol poštovanja i sjećanja.

-Ovaj gest dovoljno govori o moći fudbalske zajednice da ujedini van svih granica, i to ne samo kroz sport, već i u ovakvim zajedničkim trenucima poštovanja. Matijino naslijeđe kao sportskog profesionalca i njegov doprinos fudbalu zauvijek će biti njegovani. Sjećanje na njega živi ​​i u Crnoj Gori i u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je ostavio trajni utisak, na terenu i van njega – saopšteno je iz Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva.

image
-FOTO; BRITANSKA AMBASADA

Ove dvije reprezentacije će od 20:45 sati igrati u Nikšiću, a ovo će biti prvi domaći meč naše selekcije bez Matije Šarkića. Samim tim meč će biti emotivan, jer će početi minutom aplauza. Od Matije će se oprostiti i gosti i to na veoma lijep način. Navijači Velsa za ovu utakmicu spremili su poseban transparent za Šarkića, a pored njegovog lika i zastave ove ostrvske zemlje napisali su: Počivaj u miru, Matija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 03:53