Zdravko Kuzmanović / - FOTO: FSS
30/11/2022 u 14:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zdravko Kuzmanović: Da sam tada bio igrač Srbije, nokautirao bih Džaku ili Šaćirija

Nekadašnji reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović komentarisao je situaciju koja se dogodila 2018. na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Tada se Srbija susrela sa Švajcarskom, a reprezentativci te zemlje Granit Džaka i Đerdan Šaćiri golove su proslavljali širenjem albanskog orla.

Upravo će Srbija i Švajcarska igrati u petak za plasman u osminu finala.

- Isticanje simbola dvoglavog orla je bila sramota, jednostavno tužno. Sport i politika moraju da se odvoje, a vaši momci to nisu uradili. Da sam bio igrač Srbije na tom Svjetskom prvenstvu, vjerovatno bih nokautirao ili Džaku ili Šaćirija - rekao je Kuzmanović za švajcarske medije i dodao:

- Iskreno da vam kažem, Švajcarci neka budu spremni na sve – Srbija nema šta da izgubi. Ne znam hoće li kosti izdržati, ali prije četiri godine sve provokacije su potekle sa švajcarske strane. Taj dvoglavi orao nije bio proizvod emocije, to je bilo planirano sve vrijeme. To što se desilo u Rusiji ne možemo da zaboravimo. Ako provociraš ,moraš da očekuješ da zveči na terenu. Ima ona lijepa izreka: ’Svakog sretneš dvaput u životu’.

Kuzmanović ne odbacuje mogućnost malo grublje igre Srbije.

- Da sam ja i dalje fudbaler, sigurno bih igrao tako. Nadam se da će ostati mirni, ali svi igrači će biti pripremljeni kako treba. Biće nevjerovatno emotivna i sjajna utakmica. Mislim da je momci koji su igrali 2018. neće shvatiti olako. Nešto su zapamtili - zaključio je 35-godišnji Kuzmanović, prenosi Sport klub.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 05:11