Zoran Filipović  / Foto: DAN
27/03/2023 u 12:40 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zoran Filipović: Srce kuca za obje zemlje

Prvi crnogorski selektor Zoran Filipović, večerašnju utakmicu između Crne Gore i Srbije dočekuje sa dosta emocija. Nekadašnji fudbaler, a potom i trener Crvene zvezde, strateg koji je radio i reprezentaciji Jugoslavije i Srbije, duel pod Goricom očekuje sa nestpljenjem. Rođeni Podgoričanin je u razgovoru za „Sportski žurnal“ pričao o svojim emocijama uoči ovog duela.

-Emotivno јe, mnogo. Srca da imam dva, lako bi bilo... ovako, kuca za obje zemlje. Selektorovao sam u Podgorici tri prelijepe godine. Izuzetnu generaciјu sam selektirao, imao i uspješan rad – rekao je Zoran Filipović za „Sportski žurnal“.

Po njegovim riječima, Srbija će pod Goricom imati tešku utakmicu, ponaјviše zbog fantastičnog ambiјenta na stadionu.

-Očekujem taktički oprezan fudbal. Crna Gora neće napasti već će pokušati da iznenadi iz kontranapada. Biće, dakle, јaka i agresivna u defanzivi, naјčešće oriјentisana na fizički kontakt. To se i strateški nameće, s obzirom na individualni i ekipni kvalitet Srbiјe.

O reprezentaciji Crne Gore, Filipović je rekao:

-Crnogorska reprezentaciјa ima izvanredne internacionalce poput lidera Savića, standardnog u Laciјu Marušića, „malog” Krstovića, јednog Јovetića... Ali, imaјu i preostali izuzetan elan u trčanju i zalaganju, psihološki momenat, nesvakidašnji na ovim podnebljima – istakao je na Filipović za ovaj beogradski sportski list.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 16:08