Novi ugovor na 15 godina / -FOTO: EVROLIGA
11/06/2024 u 15:04 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bord Evrolige: Novi ugovor između vlasnika na 15 godina

Istih 13 klubova i dalje će držati sve konce u svojim rukama sve do 2040.

Bord Evrolige donio je novu veliku odluku za budućnost elitnog košarkaškog takmičenja, a to je da vlasnici ostaju isti čak do 2040. godine. Istih 13 klubova i dalje drže sve konce u rukama uz napomenu da se u čitavoj strukturi vlasništva i dalje nalazi CSKA Moskva koji i dalje ne igra zbog rata u Ukrajini. Renominari "Eurohoops" ističe da je sve već dogovoreno i da će se postojeće partnerstvo klubova produžiti na narednih 15 godina, tačnije sve se nastavlja po starom posle sezone 2025/26 kada ističe trenutni ugovor koji će trajati punih 10 godina.

Vlasnici Evrolige su: Real, Barselona, Baskonija, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris, Makabi, CSKA, Milano, Bajern i Asvel. Zanimljivo je da nema Albe iz Berlina koja je prethodnih nekoliko mjeseci u više navrata preko svojih čelnika isticala da se nada dobijanju dugoročne licence. Očigledno je će Nemci, baš kao i Crvena zvezda i Partizan zavisiti od kratkotrajnih pozivnica. U ovom momentu, "vječiti" mogu eventualno da se nadaju B licenci, ili trogodišnjem ugovoru, ali o tome će biti riječi tek 2026. godine.

Što se tiče učesnika naredne sezone, mnogo toga će biti poznato 18. juna kada je zakazan sastanak borda u Berseloni. Biće rasprave o rasporedu i učesnicima, a očekuje se da Crvena zvezda i Partizan ponovo budu dio elite. Najveće pitanje je umjesto koga ulazi Pariz kao osvajač Evrokupa. Trenutno se šuška da je Valensija ta koja je najbliža preseljenju u Evrokup, ali je donekle nepoznata situacija sa Virtusom iz Bolonje koja ima finansijskih problema usled odlaska glavnog sponzora.

Svako ko bude dobio specijalnu pozivnicu mora da plati 750.000 evra, a pored toga potrebno je platiti i 250.000 evra za sudijsku organizaciju, što je tačno milion evra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 05:03